avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chiriasi ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chiriasi ANL

Buna seara tuturor!
Imi cer scuze daca acest topic mai este discutat pe forum si eu nu l-am observat, rog administratorul sa ma atentioneze.
Problema mea este destul de spinoasa...
Locuiesc intr-un bloc ANL (chirias) din Sighetu Marmatiei cu incalzire si apa calda furnizate de centrala comuna pe bloc. Primaria a numit o doamna asistenta ca "administrator" care imparte toate cheltuielile cum considera dansa. Pana in martie a.c. nu am avut instalate apometre in apartament iar in luna martie mi-a facturat 23 mc apa calda la 3 persoane. Am facut o cerere catre dansa in care am cerut explicatii in conditiile in care altii folosesc doar 1 mc apa calda 4 pers/luna. N-am primit raspuns nici pana acum.
Doamna "administrator" nu prezinta facturile furnizorilor (gaz, apa, curent centrala si scara), chitante de plata ba mai mult incaseaza banii fara chitanta, adica i-am dat si gata ma bifeaza intr-un caiet.
Acum am primit prin posta o scrisoare simpla cu instiintare de plata din partea primariei Sighet in care se specifica ca sunt restanta pe luna martie cu toate cheltuielile asta incluzand si centralistul si administratorul. In rest cu toate sunt la zi (toate lunile inainte si dupa martie 2009).
Intrebarea mea este: daca nu s-a facut nici o citire la cei cu apometre si fiecare declara ce vrea, daca nu exista nici o lege care sa reglementeze calculul defalcat pentru apa calda si incalzire, daca eu nu am contract cu firma furnizoare de gaz, cu fochistul, cu administratorul, cu Electrica pentru curentul de la centrala, eu ce fac? Unde platesc? Tot la doamna fara chitanta? La furnizori nu am ce cauta ca nu am contract cu ei. Este contract comun pe numele unui chirias.
Unde pot reclama asemenea lucruri care dupa parerea mea sunt abuzuri? mentionez ca detin un contract standard de inchiriere ANL cu primaria Sighet. Au dreptul sa ma sanctioneze? Plata chiriei este facuta in avans pana in dec.
Cel mai recent răspuns: fanny , utilizator 21:46, 11 Septembrie 2009
O asemenea situatie reclamati-o la primarie care poate lua masuri in privinta administratorului si a remedia situatia neplacuta
ati afirmat :
Pana in martie a.c. nu am avut instalate apometre in apartament iar in luna martie mi-a facturat 23 mc apa calda la 3 persoane
factura aferenta lunii martie abia prin luna aprilie vine la asociatie pentru calculare. deci in martie oricum nu avea cum sa ia in seama contoarele la calculul intretinerii pe luna martie.
oricum, in celelalte privinte aveti dreptate si numai primaria poate lua masuri impotriva ei. mergeti acolo cu o sesizare completa referitoare la toate aceste deficiente ale administratoarei, neuitind sa amintiti ca ea nu emite chitante pentru sumele primite. ar fi bine ca aceasta sesizare sa o faceti in dublu exemplar la calculator, nu scrisa de mina, pentru ca acele persoane care primesc sesizarea sa nu aiba motivul ca nu inteleg scrisul. cititi oricum cu atentie legea 230/2007 si HG 1588/2007 pentru a sesiza eventualele alte nereguli si incalcari ale acestora, facind eventual referire la paragrafe din ele atunci cind sesizati o neregula
Va multumesc pentru raspunsuri. M-am exprimat gresit, in luna martie (pe februarie) m-a pus sa platesc 23mc de apa calda. Imi cer scuze. Seful Biroului Spatiu Locativ o sustine in functie, toata primaria stie de situatia noastra, nu sunt caz singular si personal am semnalat aces caz vicelui. Dar, pe alta parte, spatiul locativ imi trimite instiintare de plata, desi cu ei nu am nici un contract in afara de chirie. Va rog, indrumati-ma spre alte institutii.
Incredibil in toata chestia asta este cum ati putut sa dati bani fara sa cereti chitanta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2009
Armenteros, utilizator
Daca nu dau bani ma trezesc cu somatie, daca dau bani nu am chitanta si oricand pot sa ma trezesc cu somatie. Primaria tolereaza si incurajeaza aceasta practica. ce e de facut? Stiu ca suntem "prosti" dar legal ce este de facut?
Va multumesc pentru mesaj.

Alte discuții în legătură

Taxe anl fanny fanny Buna ziua Locuiesc ca si chiriasa intr-un apartament ANL in care nu exista asociatie de proprietari sau chiriasi. Administrator este o vecina careia-i platim ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o nelamurire referitor la apa calda si rece ... ,Mirel ,Mirel Buna ziua am si eu o nelamurire o mica întrebare Referitor la apa calda si rece....Si anume : Cam cat este pretul unui metru cub de apa calda? Estimativ daca ... (vezi toată discuția)
Centrala comuna bloc anl ionel.diaconu1979 ionel.diaconu1979 Buna seara Sunt administrator la un bloc ANL din jud ARAD. Avem o nelamurire la modul de calcul a apei calde menajere.Blocul este dotat cu centrala proprie de ... (vezi toată discuția)