avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea de invaliditate

Sunt diagnosticat din 2004 cu:
- artropatie psoriazica forma oligoarticulara pe fond HLAB27 prezent;
- osteoporoza de etiologie mixta cu tasari vertebrale
- hipertensiune arteriala esentiala stadiul2
- boala cardiaca ischemica - antecedente cu extrasistolie ventriculara monomorfa
- dislipidemie cu hipercolesterolemie

Am fost in tratament cu REMICADE din septembrie 2005 pana in aprilie 2010. In urma incetarii tratamentului, starea boliii mele s-a agravat foarte mult, ajungand in prezent sa ma misc cu foarte mare greutate. Din acest motiv, nu-mi mai pot continua munca si voi incerca sa ma pensionez pe caz de boala.
Am o vechime neintrerupta in munca de 21 de ani si 4 luni; sunt nascut pe 9.12.1966 - de profesie inginer.
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii ce trebuie urmati pentru pensionare si daca se poate, in functie de diagnosticul precizat mai sus, in ce categorie de pensie pe caz de boala ma incadrez.

Cu stima,
Sorin Spataru
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:40, 22 Iulie 2010
Ati realizat un stagiu mai mult decat suficient pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Pentru o persoana nascuta in 1966, acest stagiu este de 18 ani.

Chiar daca pot sa va rspund si eu, apreciez ca raspunsul dat de colega mea florisiris in topicul de mai jos este mai complet decat cel pe care l-as da eu. Va rog sa accesati link-ul si sa cititi raspunsul ei. Mai mult, nu avem cum sa va spunem.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare legea nr.263/2010 art.79 alin.1 lit.a iacobmihai iacobmihai as dori sa stiu daca ma pot incadra ca \'nerevizuibil\'[sunt pensionat gr.2 pe caz de boala] diagnostice:diabet zaharat insulinodependent,cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte an-na an-na Buna ziua , Am fost diagnosticata cu sarcoidoza pulmonara gradul III in 2008.Am luat tratament cu cortizon un an si 6 luni. Dupa acest tratament am descoperit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am 49 de ani și sunt pompier de 15 ani. sufăr de ... Koasz72 Koasz72 Bună ziua Am 49 de ani și sunt pompier de 15 ani. Sufăr de miopie.la ochiul drept care cu timpul a ajuns la destul de mare -8. Ochiul stâng este normal.Dr ... (vezi toată discuția)