Am o problema...sper sa se rezolve... am aflat azi ca pe sentinta de divort pe care o am (sect 1) mai e nevoie de o stampila care sa mentioneze "definitiva si irevocabila" si de un timbru fiscal (asa mi s-a spus la oficiul starii civile). Ma voi duce luni la judecatoria sector 1, dar, am 2 intrebari:
- cate zile poate dura pana primesc sentinta cu stampila respectiva?
- e vreo problema daca e vacanta judecatoreasca???? Adica... presupun ca se refera la procese noi sau in curs, nu in unul vechi de 6 ani....
Va rog, dati-mi un sfat....
multumesc
Mergeti la instanta de judecata si solicitati sa va puna stampila cu mentiunea definitiva si irevocabila .
Taxa de timbru este de 2 lei si va trebui sa luati si timbru judiciar in valoare de 0,15 lei. Faceti o cerere prin care solicitati legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila a sentintei civile nr....si o depuneti la registratura judecatoriei unde v-ati judecat, cu copie de pe sentinta de divort.;)
Arhivele instantelor functioneaza si pe perioada verii insa au un program redus.
Dupa depunerea cererii de legalizare se asteapta 3 zile pana la eliberarea acesteia, cel putin aceasta este practica la Judecatoria Ploiesti.
Multumesc pt raspunsuri.
M-am gandit ca totusi, as avea nevoie sa apelez la un avocat , fiindca nu am timp sa alerg... Ma poate contacta cineva pe privat, sa vorbim? Multumesc