avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta divort

Am o problema...sper sa se rezolve... am aflat azi ca pe sentinta de divort pe care o am (sect 1) mai e nevoie de o stampila care sa mentioneze "definitiva si irevocabila" si de un timbru fiscal (asa mi s-a spus la oficiul starii civile). Ma voi duce luni la judecatoria sector 1, dar, am 2 intrebari:
- cate zile poate dura pana primesc sentinta cu stampila respectiva?
- e vreo problema daca e vacanta judecatoreasca???? Adica... presupun ca se refera la procese noi sau in curs, nu in unul vechi de 6 ani....
Va rog, dati-mi un sfat....
multumesc
Cel mai recent răspuns: Aleahim21 , utilizator 17:11, 22 Iulie 2010
Mergeti la instanta de judecata si solicitati sa va puna stampila cu mentiunea definitiva si irevocabila .
Taxa de timbru este de 2 lei si va trebui sa luati si timbru judiciar in valoare de 0,15 lei. Faceti o cerere prin care solicitati legalizarea cu mentiunea definitiva si irevocabila a sentintei civile nr....si o depuneti la registratura judecatoriei unde v-ati judecat, cu copie de pe sentinta de divort.;)
va duceti va programeaza va scoate dosarul si va spune cand sa veniti. dc nu e vacanta asta este.
Arhivele instantelor functioneaza si pe perioada verii insa au un program redus.
Dupa depunerea cererii de legalizare se asteapta 3 zile pana la eliberarea acesteia, cel putin aceasta este practica la Judecatoria Ploiesti.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pt raspunsuri.
M-am gandit ca totusi, as avea nevoie sa apelez la un avocat , fiindca nu am timp sa alerg... Ma poate contacta cineva pe privat, sa vorbim? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din tara a copilului minor dupa divort ioanac76 ioanac76 In urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat mie prin hotarare definitiva si irevocabila.Pentru a parasi teritoriul Romaniei am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Cum devine " si irevocabila" o hotarire de divort definitiva? ellena ellena Va rog, daca imi poate da cineva o solutie... Am o hotarire de divort pronuntata in iunie 2001 pe care s-a inscris mentiunea definitiva in luna decembrie 2001 ... (vezi toată discuția)