avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna ziua,
Conform art. 81, alin. 6 din normele de aplicare ale
OUG 158/2005 aprobate prin Ordinul MS/CNAS 60/32/2006, modificate prin Ordinul MS/CNAS 430/470 din 11 mai 2010 (art.1, punctul 25), cu modificarile si completarile ulterioare) - Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă.
Conform aceluiasi art 81 alin 1. - Asiguraţii au obligaţia de a înştiinţa plătitorii de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate privind apariţia stării de incapacitate temporară de muncă şi privind datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta, în termen de 24 ore de la data acordării concediului medical.
Avand in vedere faptul ca pot exista angajati care nu anunta concediul medical in 24 de ore sau nu pot furniza toate datele care trebuie raportate ( ptr ca nu au inca CM-ul de la doctor), noi in caliate de angajator putem afla in situatia de a nu fi raportat in 6 zile unele concedii medicale, ce se intampla in acest caz ?
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care un angajat ne aduce un concediu medical pe care nu l-a anunta la timp iar noi ca angajator nu l-am raporta.
Avem o baza legala de a sanctiona angajatul ?
Exista o baza legala de a fi noi sanctionati ?
Multumesc de raspuns.

Alte discuții în legătură

Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)
Nelamurire concedii medicale ELENA2009 ELENA2009 am o nelamurire legat de modificarile privind concediile medicale. la ce casa de sanatate se depune informarea cu privire la intrarea in concediu medical, la ... (vezi toată discuția)
Obligatiile angajatilor in perioada concediului medical oana cali oana cali sunt gravida in 29 de saptamani de ieri 21.10.2010 sunt in cocediu medical am anuntat de ieri patronii si mi-au spus sa aduc concediu medical in 24 de ore ... (vezi toată discuția)