avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competenta teritoriala a Garzii Financiare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competenta teritoriala a Garzii Financiare

Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti, am o problema este legal pentru o societate comerciala care apartine de judetul Ilfov sa fie controlata de garda financiara Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 13:38, 26 Iulie 2010
Se poate, pentru a preantampina o eventuala legatura intre cel care este controlat si cel care controleaza, atunci cand sunt suspiciuni in acest sens.
Orice institutie are o competenta teritoriala. Garda financiara Bucuresti nu poate controla decat activitati comerciale desfasurate in teritoriul lor de competenta. Daca societatea respectiva desfasoara activitati comerciale pe raza de competenta a acesteia atunci este legal sa controleze activitatea.
Se poate in doua situatii:
-daca societatea comerciala are puncte de lucru si in Bucuresti;
-daca se desfasoara un control incrucisat, respectiv sunt controlate alte firme, cu sediul in Bucuresti si care au relatii de afaceri cu cea din Ilfov.
Gabriela Pintea a scris:

Se poate in doua situatii:
-daca societatea comerciala are puncte de lucru si in Bucuresti;
-daca se desfasoara un control incrucisat, respectiv sunt controlate alte firme, cu sediul in Bucuresti si care au relatii de afaceri cu cea din Ilfov.

Se poate intr-o singura situatie, atunci cand societatea desfasoara activitati comerciale in teritoriul de competenta al garzii financiare respective, indiferent daca societatea are sau nu punct de lucru in raza respectiva.
In cazul controlului incrusisat competenta apartine garzii financiare din localitatea unde are sediu societatea controlata. (Garda financiara din Bucuresti nu se va deplasa niciodata la sediul firmei din Sighetul Marmatiei si nici nu va chema reprezentantul acesteia la bucuresti pentru control.
Lauravalentina a scris:

Buna ziua!
Va rog sa-mi raspundeti, am o problema este legal pentru o societate comerciala care apartine de judetul Ilfov sa fie controlata de garda financiara Bucuresti?

Mai mult sediul Garzii Financiare Ilfov este in Bucuresti. Poate de aceea ati inteles Bucuresti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control garda financiara gabrielaciorcila gabrielaciorcila ce drepturi are garda financiara cand vine in control? mai poate face controlul inopinant? astept informatii (vezi toată discuția)
Pot solicita garzii financiare repararea prejudiciului suferit? anjinsan anjinsan Buna Ziua, In urma unui control al Garzii Financiare s-a stabilit ca o societate ar avea de plata accize, calculand in acest sens o suma uriasa. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! garda de mediu are acces in curtea mea daca eu nu ... Eduard898 Eduard898 Buna ziua! Garda de mediu are acces in curtea mea daca eu nu ii permit acest lucru? Sau ma obliga vreun articol sa le permit accesul (vezi toată discuția)