avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general control garda financiara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

control garda financiara

ce drepturi are garda financiara cand vine in control?
mai poate face controlul inopinant?

astept informatii
Cel mai recent răspuns: iuliamihaela2003 , utilizator 12:53, 26 Ianuarie 2010
Da, poate face control inopinant.
Da, Garda Financiara exercita control operativ si inopinat, potrivit art. 1, alin. (3) din O.U.G. nr. 91/2003:

"Garda Financiară exercită controlul operativ şi inopinat privind prevenirea, descoperirea şi combaterea oricăror acte şi fapte care au ca efect frauda şi evaziunea fiscala, precum şi alte fapte date prin lege în competenţa sa."

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Controlul inopinant al garzii poate avea loc? daca se prezinta la sediul firmei, unde isi desfasoara activitatea numai contabilul, in cazul in care acesta este in concediu de odihna? Precizez ca firma are pinct de lucru in alta localitate, iar activitatea se desfasoara in totalitate acolo, cu exceptia evidentei contabile.
Ce temei legal, poate fi invocat in conditiile in care se prezinta garda in control, si contabilul este in concediu?
In ce masura poate contola garda financiara o societate a carei activitate este suspendata de 7 luni pe un termen de 3 ani?
in ce masura administratorul ar trebui sa se prezinte la sediul garzii cu actele daca este plecat din tara tinind cont de situatia de mai sus.
va multumesc
Daca activitatea este suspendata,gf poate face control in cazul unei sesizari sau reclamatii.

Alte discuții în legătură

Legalitate sau abuz? Adrian Copil Adrian Copil Este legal ca administratorul unei societati comerciale sa fie sunat de catre un comisar al garzii financiare pe telefonul mobil si sa fie invitat la sediul ... (vezi toată discuția)
Va rog astept un raspuns cristache paula cristache paula BUNA am un ,,af "si mai tot timpul imi vin controale si vreau sa stiu si eu: ce ar trebui sa verifice politia economica? ce ar trbui sa verifice politia ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)