avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Garda de mediu are acces in curtea mea daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Garda de mediu are acces in curtea mea daca eu nu ...

Buna ziua! Garda de mediu are acces in curtea mea daca eu nu ii permit acest lucru? Sau ma obliga vreun articol sa le permit accesul
Cel mai recent răspuns: Eduard898 , utilizator 12:45, 15 Iunie 2023
La localoatia unde a s-a prezentat echipa de control este sediu de firma?
Daca aveti firma ,conform norme speciale comisarii garzii de mediu detin competente sporite,putand dispune verificari asupra oricaror persoane fizice sau juridice asupra carora exista suspiciuni sau informatii ca desfasoara activitati care pot avea impact asupra mediului
„- introducerea la art. 13 alin. (1) a literei b1 (cea desore care am scris mai sus-n.red.) care să prevadă expres dreptul GNM de a solicita și obligația persoanei controlate de a pune la dispoziție documentația solicitată, indiferent de natura acesteia. Se observă necesitatea punerii la dispoziție de operatorul controlat a tuturor documentelor relevante pentru verificarea respectării legislației de mediu, întrucât chiar dacă acestea nu se referă în mod direct la obligațiile de mediu, în cuprinsul acestora pot fi prevăzute cantități, tipuri de substanțe, deșeuri, produse și altele care fac obiectul inspecției de mediu. În vederea preîntâmpinării unui refuz al operatorului de a prezenta documente de natură economico-financiară sau de orice altă natură, motivat de faptul că acestea nu fac obiectul controlului de mediu, este necesară instituirea acestei obligații atât a operatorului, cât și a dreptului instituției de control de a solicita asemenea documente”. (…) „În acest context, este esențial să se prevadă în mod clar faptul că orice documente pot fi solicitate de comisarii GNM”.

Normele speciale prevad competenta ca inspectorii Garzii de Mediu pot face controale oricand, chiar si noaptea, chiar si dacă este vorba doar despre activitati care „
pot conduce la deterioarea mediulu
i” la orice punct de lucru al firmei, inclusiv autoritatea si competenta de a sigila instalatii.
Este vorba de o proprietate privata, persoana fizica

Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garda financiara ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.De la infiintarea unui srl cu principal domeniu de activitate magazin mixt care ar fi perioada la care ar trebui sa ma stept la un control din ... (vezi toată discuția)
Garda financiara stelian67 stelian67 Sunt actionar in doua societati comerciale si administrator pentru amindoua din anul 2000. De-a lungul a 10 ani am avut cite 7-8 controale de la Garda ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala a garzii financiare Lauravalentina Lauravalentina Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti, am o problema este legal pentru o societate comerciala care apartine de judetul Ilfov sa fie controlata de garda ... (vezi toată discuția)