avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ascunsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ascunsa

Am avut o matusa care a murit anul trecut. Ea nu a avut sot sau copii si a sustinut in timpul vietii ca va lasa casa fratilor ei. Anul trecut matusa mea a aflat ca are cancer si ca probabil nu va mai trai mult. Cand starea ei s-a agravat , varul meu impreuna cu matusa mea ( sora matusii in cauza) s-au oferit s-o ingrijeasca si sa aiba grija de ea. In tot acest timp ceilalti frati ai matusii mele au incercat sa ia legatura cu ea , s-o intrebe cum se mai simte, dar matusa si varul meu care o luase in ingrijire ne spunea ca nu putem vorbi cu matusa pentru ce nu ajunge firul de telefon la patul ei. Pentru ca am vazut ca nu se poate vorbi cu matusa mea ne-am deplsat pana la orasul in care locuieste varul meu dar acesta nu ne-a lasat s-o vedem spunand ca nu se simte bine. Intre timp matusa mea a murit iar varul meu sustine ca lui i-a fost lasata casa matusii mele decedate. I-am cerut sa ne arate actul prin care i-a fost lasata casa , dar a refuzat sa ne arate. Intrebarea mea este ce se intampla ij cazul in care matusa mea nu a lasat nici un act?Daca varul meu a declarat la notar ca nu mai exista succesori? exista o cale sa aflam acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 10:29, 21 August 2007
Mergeti la notar si deschideti succesiunea. Daca succesiunea este deja deschisa de catre celalalt, in calitatea voastra de colaterali ordinari vi se va aduce la cunostinta daca sunt acte in favoarea alcuiva. Act care il puteti contesta eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Ingrijire persoana varstnica ardeleanu100 ardeleanu100 Daca se poate sa ma ajutati si pe mine (am tot cautat pe forum dar nu am reusit sa ma lamuresc ) Sotia are o matusa (sora cu soacra ) , 76-77 ani care vrea sa ... (vezi toată discuția)