avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Informatii cont bancar - client decedat in 2003
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Informatii cont bancar - client decedat in 2003

Va rog sa ma ajutati cu pareri legate de situatia descrisa mai jos:

In anul 2003, X decedeaza. Mostenitori raman sotia si fiica. Se face succesiunea. In 2010, sotia gaseste o hartie pe care X scrisese parola unui cont deschis la o banca, si isi aduce aminte ca, cu cateva saptamani inainte de a deceda, X deschisese un depozit cu parola la banca respectiva. Merge la banca si, in calitate de mostenitor, cere informatii despre relatiile pe care X le-a avut cu banca. Functionarul bancii verifica in baza de date, ii cere sotiei parola contului, spunandu-i ca doar asa poate verifica, sotia o spune (nu ma intrebati de ce...), dupa care funtionarul spune ca X nu a avut niciun fel de relatie cu banca respectiva. Precizez ca X a avut la banca respectiva: card de debit, in al carui cont se varsa salariul lunar si mai multe depozite de-a lungul timpului.

Ce se poate face in aceasa situatie?

Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
Ana Mocanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 21:32, 22 Iulie 2010
La domiciliul decedatului trebuie sa existe contractele cu banca, dovada faptului ca iti primea salariul pe card la acea banca, dovada depozitului, etc. Cu acele acte se merge la banca (preferabil nu la functionarii de la ghiseu) si se cere istoricul contului, adica toate operatiunile inregistrare de la data semnarii contractului.
si eu am cautat odata relatii despre un cont pe care l-am fost inchis mai demult si de la ghiseul banci mi-a spus ca in baza lor de date nu mai apar , dar daca totusi insist ma trimitea undeva la un centru regional (la brasov , eu fiind din sf gheorghe ) , dar probabil ca teama dvs se refera la faptul ca ati divulgat parola contului , eu zic sa mai incercati si la alta sucursala a bancii si sa cereti un desfasurator , chiar si la arhiva banci
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
ContSters157635, utilizator
Pentru cardul de salariu s-au gasit niste chitante de la ATM, deci se poate demonstra. Dar pentru depozit nu a gasit inca nimic...
Sotia va merge din nou la banca si va face o solicitare scrisa (la care va anexa si copii la acele chitante) pentru a afla mai mult.
Banca este obligata sa dea un raspuns in termen de 30 de zile?
Pentru dragos_grigoras:
Da, imi fac griji. Sotia nu prea a avut legatura cu bancile si chiar a crezut ca e nevoie sa ii spuna parola acelui functionar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde in cazul in care banca imi blocheaza banii fara motiv psyche383 psyche383 Iata ce mi s-a intamplat concret: Am incercat sa retrag o suma mare de la ATM-ul bancii si mi-a dat o eroare generala, fara sa imi elibereze vreo chitanta de ... (vezi toată discuția)
Eroare atm: mi-a dat bani nesolicitați pe care încă nu i-am restituit. ce este de făcut, și care pot fi consecințele? Mihaileonte Mihaileonte Buna ziua. Va solicit sfatul/ajutorul in urmatoarea problema: In week end, duminica, am iesit cu familia in oras sa luam cina. Inainte sa plec spre casa, ... (vezi toată discuția)
O banca a schimbat titularul unui depozit bancar.ce pot face? cristinav2011 cristinav2011 Buna ziua! Tatal meu a decedat in luna noiembrie.Dansul avea un depozit bancar iar mama era trecuta la clauza.Astazi a fost termenul scadent al contului iar ... (vezi toată discuția)