Va rog sa ma ajutati cu pareri legate de situatia descrisa mai jos:
In anul 2003, X decedeaza. Mostenitori raman sotia si fiica. Se face succesiunea. In 2010, sotia gaseste o hartie pe care X scrisese parola unui cont deschis la o banca, si isi aduce aminte ca, cu cateva saptamani inainte de a deceda, X deschisese un depozit cu parola la banca respectiva. Merge la banca si, in calitate de mostenitor, cere informatii despre relatiile pe care X le-a avut cu banca. Functionarul bancii verifica in baza de date, ii cere sotiei parola contului, spunandu-i ca doar asa poate verifica, sotia o spune (nu ma intrebati de ce...), dupa care funtionarul spune ca X nu a avut niciun fel de relatie cu banca respectiva. Precizez ca X a avut la banca respectiva: card de debit, in al carui cont se varsa salariul lunar si mai multe depozite de-a lungul timpului.
si eu am cautat odata relatii despre un cont pe care l-am fost inchis mai demult si de la ghiseul banci mi-a spus ca in baza lor de date nu mai apar , dar daca totusi insist ma trimitea undeva la un centru regional (la brasov , eu fiind din sf gheorghe ) , dar probabil ca teama dvs se refera la faptul ca ati divulgat parola contului , eu zic sa mai incercati si la alta sucursala a bancii si sa cereti un desfasurator , chiar si la arhiva banci
Pentru cardul de salariu s-au gasit niste chitante de la ATM, deci se poate demonstra. Dar pentru depozit nu a gasit inca nimic...
Sotia va merge din nou la banca si va face o solicitare scrisa (la care va anexa si copii la acele chitante) pentru a afla mai mult.
Banca este obligata sa dea un raspuns in termen de 30 de zile?
Pentru dragos_grigoras:
Da, imi fac griji. Sotia nu prea a avut legatura cu bancile si chiar a crezut ca e nevoie sa ii spuna parola acelui functionar...
Secretul bancar
xyz2012
Daca persoana X este imputernicita pe contul bancar al persoanei Y care decedeaza, iar persoana X este singura mostenitoare a persoanei Y, (persoana Y neavand ... (vezi toată discuția)