avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata cote intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata cote intretinere

cine are mai multa experienta in domeniul asociatiilor de proprietari il rog sa imi raspunda daca este posibil sa platesti intretinerea fara insa a achita si fondul de reparatii in acelasi moment. poate asociatia sa imi refuze incasarea banilor pe motiv ca nu platesc si fondul de reparatii?
avand in vedere prevederile art 1110 c.civ, proprietarul are dreptul sa opteze pentru ce obligatie doreste sa o stinga?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:34, 22 Iulie 2010
Exact. Este nelegal refuzul de a vi se incasa orice suma puteti sa platiti. Orice suma in sensul de oricata suma. Dar Dv. nu puteti impune, in acelasi timp administratorului sa va incaseze anume ceva din acea suma.

Compromisul este ca el sa va incaseze oricat, iar Dv. sa nu aveti pretentia ca anume ceva din suma sa va scrie pe chitanta. Incercati sa agreati acest compromis.

Si oricum, suma neplatita se penalizeaza in acelasi mod, indiferent din ce categorie este, cota de intretinere, fond de reparatii, fond de rulment, alte fonduri etc.

panaitecatalina a scris:
cine are mai multa experienta in domeniul asociatiilor de proprietari il rog sa imi raspunda daca este posibil sa platesti intretinerea fara insa a achita si fondul de reparatii in acelasi moment.

Da, este posibil ca dumneavoastra sa achitati o suma care sa reprezinte numai cheltuielile lunare de intretinere. Dar la ce va foloseste? Toate sumele restante catre asociatie se penalizeaza la fel, asa cum s-a mai explicat.
Daca, totus, dumneavoastra nu vreti sa platiti un fond, o reparatie concreta si aveti un anume motiv, puteti conform legii sa contestati acea suma in termen de 10 zile de la afisarea pe lista de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond reparatii la bloc Volentir Mircea Volentir Mircea Cand in listele de plata lunare sunt prevazute sume si pentru fondul de reparatii, in chitantele ce se elibereaza proprietarilor trebuie sa se specifice in ... (vezi toată discuția)
Se penalizeaza fondul de rulment? alex1980 alex1980 Buna ziua As vrea sa stiu daca se penalizeaza Fondul de Rulment? \\"Art. 49. - (1) Asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment baetanu alexandra baetanu alexandra Daca asociatia are un fond de rulment in banca de 6.000 lei si ne-a majorat fondul de rulment in acest an si eu refuz sa il platesc pe motiv ca sunt bani ... (vezi toată discuția)