avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fondul de rulment

Daca asociatia are un fond de rulment in banca de 6.000 lei si ne-a majorat fondul de rulment in acest an si eu refuz sa il platesc pe motiv ca sunt bani suficienti in cont pe care nu prea ii foloseste ce se intampla?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:06, 16 Noiembrie 2010
Sumele pe care refuzati sa le platiti se vor acumula in debit in sarcina dvs,asociatia de proprietari,avand dreptul legal ca dupa intervalul de 90 de zile de neplata, sa deschida actiune in instanta cu scopul recuperarii restantelor
Pe ce altceva va bazati aprecierea ca fondul de rulment tinut in banca este suficient? Aveti elemente in plus?
Asociatia dv. are si fond de reparatii? Acesta este tinut tot in banca?

Faptul ca nu veti plati fondul de rulment este similar cu a nu plati cota de intretinere curenta, adica ramane in restanta, se penalizeaza si puteti fi chemat in instanta pentru recuperarea acestuia.

Banii asociatiei din incasari se depun in banca, apoi de acolo se platesc facturi. Deci banii se ruleaza si chiar daca ar fi depusi intr-un depozit poate ca acesta se petrece in perioada de vara cand cheltuielile sunt mai mici, dar iarna poate aceste depozite se desfac si banii sunt folositi integral. Poate nici sa nu ajunga....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment doina62 doina62 Este adevarat ca daca fd de rulment e consumat pe cote de intretinere neachitate administratorul tb sa anunte proprietarii in scris sau altfel? (vezi toată discuția)
Dobanzi la fondul de rulment marida marida Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar? (vezi toată discuția)
Dobanda la fondul de rulment migaste migaste Am preluat administratia unei asociatii de proprietari de la cineva care a impartit dobanda fondului de rulment pe proprietari, pe motiv ca sunt banii ... (vezi toată discuția)