avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment

Este adevarat ca daca fd de rulment e consumat pe cote de intretinere neachitate
administratorul tb sa anunte proprietarii in scris sau altfel?
Cel mai recent răspuns: ContSters62736 , utilizator 00:25, 4 Martie 2010
Nu, nu este adevarat.
Administratorul foloseste fondul de rulment exact pentru ce este el constituit, adica sa plateasca facturile venite la asociatie de la furnizori pana la impartirea cheltuielilor pe liste si incasarea acestora de la locatari.
De aceea se numeste fond de rulment, pentru ca ruleaza banii intre plati la furnizori si incasari, cheltuindu-se si reintregindu-se lunar.
Dar cum se numeste fapta administratorului de a tine fondul de rulment (sau cea mai mare parte din el) in depozit pe termen la banca?!
Asta in timp ce prin hotarare plafonul fondului de rulment este stabilit la 3 intretineri lunare (la care, pentru ca suma sa fie mai mare, este adunat si fondul de reparatii!!!).
Daca fondul de rulment si cel de reparatii se tin in contul de depozit al asociatiei si plata furnizorilor se face in termen se numeste o buna gospodarire a banilor administratiei, inclusiv aspectul de gasire a metodelor de a mari fondul de reparatii prin dobanda bancara incasata.

Daca contul nu este al asociatiei, ci un cont privat si dobanda nu este varsata in fondul de reparatii, atunci se numeste abuz. Mai departe nu ma aventurez sa calific.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
elga50, moderator
mai degraba s-ar numi deturnare de fonduri in ultima situatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi la fondul de rulment marida marida Intr-o asociatie de proprietari, dobanda din banca pentru fondul de rulment, poate fi folosita la completarea fondului de rulment al fiecarui proprietar? (vezi toată discuția)
Dobanda la fondul de rulment migaste migaste Am preluat administratia unei asociatii de proprietari de la cineva care a impartit dobanda fondului de rulment pe proprietari, pe motiv ca sunt banii ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment migaste migaste Acum un an, mai precis noiembrie 2009, am fost angajata administrator la o asociatie de proprietari; pe atunci aveau o suma de bani depusa intr-un cont, ca ... (vezi toată discuția)