avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... informatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

informatie

exista separatia bunurilor in casnicie in Romania?
care estev regimul bunurilor proprii si acelor dobandite in timpul casniciei, va rog sa-mi indicati si mie niste articole din codul familiei, civil pentru actiuni de partaj, ce drepturi are sotia?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 09:03, 30 August 2007
dar daca sotul are o casa, mostenita in timpul casatoriei si 2 copii(din prima casatorie),si el (sotul) moare, sotia lui ce drepturi are la casa?

multumesc, anticipat


dar daca sotul are o casa, mostenita in timpul casatoriei si 2 copii(din prima casatorie),si el (sotul) moare, sotia lui ce drepturi are la casa?

multumesc, anticipat

Nu conteaza daca e mostenita in timpul casatoriei sau in afara ei, casa mostenita este bun propriu.
Sotia mosteneste 25% din casa si in cazul in care nu are locuinta proprie va avea drept de abitatie fara sa plateasca chirie timp de 1 an.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2007
Adrian Copil, Consilier juridic
Cand sotul supravietuitor vine la mostenire impreuna cu cls. I de mostenitor (adica copii ,indiferent daca sunt din casatorie, din afara ei sau adoptati) are 1/4 din mostenire iar 3/4 se imparte egal copiilor mostenitori.
1/4 sau 25% :D:D:D
cum te avantajeaza mai mult:D
exista un dezavantaj nu vezi ce este postat dupa ce deschizi casuta de raspuns:))

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Mostenire -explicatie va rog ContSters25226 ContSters25226 Situatia este urmatoarea: sot , sotie 2 copii sotia moare sotul se recasatoreste , iar cea de a doua sotie are deja o fiica din alta casatorie. In acest ... (vezi toată discuția)