Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am o garsoniera, iar viitorul sot are un apartament cu o camera cu credit bancar. Discutam sa vindem garsoniera mea pentru a cumpara un teren si pentru a construi o casa. Mentionez ca el vrea sa fim amandoi proprietari in actele terenului.Auzind atatea cazuri de divort imi este putin teama. Acum am incredere in el, dar nu stiu ce poate sa-mi rezerve viitorul si vreau sa ma protejez. Cum sa procedez? Vand garsoniera inainte de casatorie? Daca vand garsoniera dupa casatorie exista posibilitatea de a demonstra in cazul unui partaj aportul meu la constructia casei sau dobandirea terenului. El va ramane cu apartamentul lui si va imparti casa cu mine?
buna ziua .
a devenit o problema nationala deja .. chiar modiala !! oameni care urmeaza sa se casatoreasca , isi pun deja probleme privind un eventual divort, respectiv partaj ..
este dureros !!!!!!!!!!!!! dar asta este realitatea .
si aveti dreptate, a crescut nr. divorturilor foarte mult .
indiferent cum veti proceda, in cele din urma va trebui sa va judecati pt. partaj, daca se va ajunge la divort .
daca hotarati sa vindeti imobilul dvs. , anterior casatoriei si respectiv sa achizitionati un teren , at. intabulati terenul doar pe numele dvs.
daca totusi contribuie la cumpararea terenului cu o suma de bani si viitorul sot , este normal sa vrea sa fie si dansul trecut in acte .
complicat.
de ce nu va pastrati imobilul care este doar al dvs . ??
dupa casatorie eventual il puteti inchiria si eventual faceti un credit pt. terenul respectiv, platind ratele cu chiria incasata .
este mai bine sa va asigurati in eventualitatea unui divort, sa aveti o casa, proprietate personala .
sunt de acord cu roxanel
si eu am un ap in buc si desi am plecat de acolo de 4 ani il am inchiriat si cu chiria platesc ratele la creditul pe care l-am luat sa-mi iau casa in care stau acum
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort cu partaj
caterine
Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)