avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In caz de partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In caz de partaj

Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am o garsoniera, iar viitorul sot are un apartament cu o camera cu credit bancar. Discutam sa vindem garsoniera mea pentru a cumpara un teren si pentru a construi o casa. Mentionez ca el vrea sa fim amandoi proprietari in actele terenului.Auzind atatea cazuri de divort imi este putin teama. Acum am incredere in el, dar nu stiu ce poate sa-mi rezerve viitorul si vreau sa ma protejez. Cum sa procedez? Vand garsoniera inainte de casatorie? Daca vand garsoniera dupa casatorie exista posibilitatea de a demonstra in cazul unui partaj aportul meu la constructia casei sau dobandirea terenului. El va ramane cu apartamentul lui si va imparti casa cu mine?
Cel mai recent răspuns: Daniela Camelia Nicolae , Consilier juridic 12:53, 23 Iulie 2010
buna ziua .
a devenit o problema nationala deja .. chiar modiala !! oameni care urmeaza sa se casatoreasca , isi pun deja probleme privind un eventual divort, respectiv partaj ..
este dureros !!!!!!!!!!!!! dar asta este realitatea .

si aveti dreptate, a crescut nr. divorturilor foarte mult .
indiferent cum veti proceda, in cele din urma va trebui sa va judecati pt. partaj, daca se va ajunge la divort .
daca hotarati sa vindeti imobilul dvs. , anterior casatoriei si respectiv sa achizitionati un teren , at. intabulati terenul doar pe numele dvs.
daca totusi contribuie la cumpararea terenului cu o suma de bani si viitorul sot , este normal sa vrea sa fie si dansul trecut in acte .
complicat.
de ce nu va pastrati imobilul care este doar al dvs . ??
dupa casatorie eventual il puteti inchiria si eventual faceti un credit pt. terenul respectiv, platind ratele cu chiria incasata .
este mai bine sa va asigurati in eventualitatea unui divort, sa aveti o casa, proprietate personala .
sunt de acord cu roxanel
si eu am un ap in buc si desi am plecat de acolo de 4 ani il am inchiriat si cu chiria platesc ratele la creditul pe care l-am luat sa-mi iau casa in care stau acum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu partaj caterine caterine Buna seara..am si eu o intrebare.Sunt casatorit de 2 ani din aceasta casatorie a rezultat un baietel in vrsta de 1 an si 6 luni.Inaintea casatoriei am locuit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmeaza sa trec printr-un divort si as dori sa stiu ... Anutza8 Anutza8 Buna ziua. Urmeaza sa trec printr-un divort si as dori sa stiu daca apartamentul care este cumparat de sot inaintea casatoriei, dar este luat cu credit Prima ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra imobilului ioanadinu ioanadinu Buna ziua, Doresc sa fac anul acesta un credit imobiliar pe 20 de ani pentru achizitia unui apartament. Anul viitor ma voi casatori si as dori sa va intreb, ... (vezi toată discuția)