avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond rulment?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond rulment?

In 2009 am platit 200 lei drept "fond rulment"?, de fapt s-a spus ca sunt bani necesari efectuarii reparatiilor instalatiei din subsolul blocului.
Acele reparatii nu s-au mai efectuat si se pare ca nici anul acesta nu se va strange toata suma necesara (din declaratiile administratorului).
Pot solicita retragerea acelei sume platita - cu chitante - in 2009? Sau se poate lua in considerare la acoperirea cheltuielilor de intretinere (aceasta a fost "nada" administratorului, ca daca nu se efectueaza reparatiile se vor compensa cheltuielile pe apartament)?

Cu multumiri anticipate

Cel mai recent răspuns: mca , utilizator 13:23, 23 Iulie 2010
Fondul de rulment este destinat platii facturilor care au venit la asociatie, urmare a consumului diverselor utilitati de catre proprietari, facturi care nu au apucat sa fie inca impartite pe liste. Deci fondul de rulment este un "fond tampon" care se cheltuiest si se reintregeste permanent, luna de luna.

Fondul de reparatii este destinat efectuarii reparatiilor din condominiu.

Fondul de rulment se inapoiaza proprietarului numai in cazul in care acesta pleaca din bloc, mutandu-si domiciliul sau cand fondul sau depaseste cu mult cota intretinerii celei mai mari din an. Atunci poate sa faca o cerere catre presedintele asociatiei sa-i fie returnat fie in intregime (cand pleaca), fie partial (cand excede cota maxima anuala).

Fondul de reparatii nu se inapoiaza sub nicio forma si sub niciun motiv proprietarului.
Unele lucrari sunt foarte costisitoare si pana se strang banii de la toti locatarii poate dura mai mult timp.....
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment/fond de reparatii/alte fonduri maghy78 maghy78 pe scurt: daca eu platesc fond de rulment si reparatii si de 5 ani nu am fost niciodata restantier (am platit intretinerea si in avans cateodata), valoarea ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment. Pepe69 Pepe69 Se pot folosi banii din fondul de rulment pentru lucrari la constructia unei sarpante pentru acoperisul blocului? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Fond de reparatii popliviu popliviu Buna seara, am o nelamurire in legatura cu fondul de reparatii, mi-am cumparat un apartament si administratorul ia dat fondul de reparatii si cel de rulment ... (vezi toată discuția)