avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cass pt. venituri din chirii in cazul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cass pt. venituri din chirii in cazul salariatilor din UE

In cazul in care persoana ce are venituri din cedare folosinta de bunuri , si este rezidenta in Italia , are obligatia de a plati cass , tinand cont de faptul ca persoanele care sunt salariate nu platesc cass din veniturile din chirii?
Mentionez ca s-a platit impozit de 16% , iar contractul este inregistrat la finante.
Cel mai recent răspuns: Popa Dorina , utilizator 22:30, 30 Iulie 2010
Va multumesc pt. disponibilitatea de a va exprima punctul de vedere , insa nu cred ca ati intuit corect ca as dori modificarea legii intr-un anumit sens. In baza putinelor informatii pe care le detin in directia aceasta presupun ca nu ar trebui platit cass in acest caz. Si cetatenii romani care sunt asigurati la Casa de Sanatate pot solicita cartea verde in cazul in care calatoresc in strainate , si sunt recunoscuti in afara tarii ca asigurati , fara a mai plati inca o asigurare. Presupun ca e valabila si reciproca. Adica o persoana care este asigurata in afara tarii ar putea sa i se recunoasca asigurarea si pe teritoriul tarii noastre , si in consecinta sa nu i se mai retina contributia la sanatate din veniturile din chirii. Nu am avut timp sa studiez acest aspect si am sperat ca voi putea obtine mai multe informatii de la cei care care s-au mai intalnit cu aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru nerezidenti care obtin venituri din chirii. ContSters320921 ContSters320921 Ma adresez la Dvs. pentru un ajutor ca sa clarific situatia mea privind cererea de plata CASS. In primul rand, mentionez ca sunt un cetatean roman, ... (vezi toată discuția)
Cass MihaelaPopovici MihaelaPopovici Am primit o decizie de impunere a contributie asigurarilor sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor(chirie) pentru perioada ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate in romania daniel321 daniel321 Salutare tuturor! Muncesc in Italia de 12 ani ca bucatar pe litoral oras Rimini.Mentionez ca,muncesc ca stagionar adica 7 luni aprilie- octombrie dupa aceea ... (vezi toată discuția)