In cazul in care persoana ce are venituri din cedare folosinta de bunuri , si este rezidenta in Italia , are obligatia de a plati cass , tinand cont de faptul ca persoanele care sunt salariate nu platesc cass din veniturile din chirii?
Mentionez ca s-a platit impozit de 16% , iar contractul este inregistrat la finante.
Va multumesc pt. disponibilitatea de a va exprima punctul de vedere , insa nu cred ca ati intuit corect ca as dori modificarea legii intr-un anumit sens. In baza putinelor informatii pe care le detin in directia aceasta presupun ca nu ar trebui platit cass in acest caz. Si cetatenii romani care sunt asigurati la Casa de Sanatate pot solicita cartea verde in cazul in care calatoresc in strainate , si sunt recunoscuti in afara tarii ca asigurati , fara a mai plati inca o asigurare. Presupun ca e valabila si reciproca. Adica o persoana care este asigurata in afara tarii ar putea sa i se recunoasca asigurarea si pe teritoriul tarii noastre , si in consecinta sa nu i se mai retina contributia la sanatate din veniturile din chirii. Nu am avut timp sa studiez acest aspect si am sperat ca voi putea obtine mai multe informatii de la cei care care s-au mai intalnit cu aceasta situatie.
Cass
MihaelaPopovici
Am primit o decizie de impunere a contributie asigurarilor sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor(chirie) pentru perioada ... (vezi toată discuția)