avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS

Am primit o decizie de impunere a contributie asigurarilor sociale de sanatate pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor(chirie) pentru perioada 2011-2012, precizez ca in acea perioada precum si in prezent sunt rezident in Italia si conf. ordinului 617/2007 art.2 alin.1 obligatia platii CASS o au persoanele rezidente , deoarece eu nu beneficiez de serviciile CASS, si consider ca se trateaza si de o dubla impunere care contravine principiilor contabilitatii, deoarece eu platesc si acolo taxe.
Sunt obligat la plata acestei contributii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 19:35, 13 Ianuarie 2013
Asigurarea socială de sănătate este facultativă pentru următoarele categorii de persoane :
a) membrii misiunilor diplomatice acreditate în România;
b) cetăţenii străini şi apatrizii care se află temporar în ţară, fără a solicita viză de lungă şedere;
c) cetăţenii români cu domiciliul în străinătate care se află temporar în ţară

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea medicala a rezidentului intr-o tara ue pompagiu pompagiu Tatal meu este pensionar militar al statului roman. De vre-o 3 ani locuieste cu mine in Grecia,cu forme legale,nu ca turist. Ce se intimpla cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate pentru cetateni straini din ue mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa stiu si eu care este modalitatea prin care un cetatean strain din Uniunea Europena (mai exact din Germania) poate beneficia de asigurare ... (vezi toată discuția)
Sanatate la venituri din chirii - pers. nerezidenta? dana_b1702 dana_b1702 O persoana cu cetatenie romana si domiciliul in strainatate trebuie sa plateasca contributia pentru asigurarile de sanatate daca obtine venituri din chirii in ... (vezi toată discuția)