avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal si postnatal

Buna ziua,
lamuriti-ma va rog : pe data de 18.oct.2010 este data probabila a nasterii; am inteles ca trebuie sa imi iau 126 zile concediu din care obligatoriu 42 zile dupa nastere: intrebarea mea este pot sa imi iau 78 de zile ( la 02.aug.2010 sa intru in concediu prenatal) iar restul de 48 zile pana la 126 sa le iau dupa nastere?sau trebuie sa imi iau 63 zile inainte si 63 zile dupa?

Multumesc!

Goga Crina
Cel mai recent răspuns: muniek , utilizator 16:54, 23 Iulie 2010
daca esti convinsa ca nasti la data estimata si ca dupa nastere vei avea CEL PUTIN 42 zile de concediu postnatal, poti. AI GRIJA insa, daca vei avea mai putin de 42 zile de postnatal nu vei mai beneficia de indemnizatie de maternitate (concediu pana la 2 ani).Eventual vorbeste cu doctorul si intreaba-l cat te lasa dupa data estimata a nasterii sa mai stai pana sa provoace nasterea.Si eventual dupa acea data sa lasi 42 zile.
guerila a scris:

daca esti convinsa ca nasti la data estimata si ca dupa nastere vei avea CEL PUTIN 42 zile de concediu postnatal, poti. AI GRIJA insa, daca vei avea mai putin de 42 zile de postnatal nu vei mai beneficia de indemnizatie de maternitate (concediu pana la 2 ani).Eventual vorbeste cu doctorul si intreaba-l cat te lasa dupa data estimata a nasterii sa mai stai pana sa provoace nasterea.Si eventual dupa acea data sa lasi 42 zile.

multumesc pentru raspuns! o sa nasc prin cezariana si mai mult ca sigur voi naste inainte de data de 18 oct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal dupa concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani. deny83 deny83 Buna ziua.Sant in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani pana pe data de 4 aug.2010,dar sant gravida cu bebe 2 si trebuie sa nasc pe 18 oct.2010.Pot ... (vezi toată discuția)
Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)