avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plati in euro intre rezidenti
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plati in euro intre rezidenti

Buna!

Cine stie ce intra in sfera de cuprindere a
"comertului cu bunuri si servicii" mentionat la art. 2
(1) din Regulamentul valutar 4/2005?

Ma intereseaza pentru ca vreau sa stiu daca e posibila
o emisiune de obligatiuni in euro, la care plata
dobanzilor sa se faca tot in euro (si avand in vedere
ca si emitentul si subscriitorii sunt persoane
juridice romane asta ar fi o plata intre rezidenti,
care trebuie facuta cfm regulamentului in moneda
nationala). De mentionat ca nu intram in niciuna
dintre exceptiile prevazute la Anexa 2.

Tot legat de asta, BNR cred ca ar putea da informatii
cu privire la interpretarea regulamentului. Stiti voi
cum se obtin asemenea lamuriri? Eu am sunat si fiecare
dept. isi declina competenta in favoarea colegilor,
iar adresarea in scris dureaza prea mult fata de data
cand am eu nevoie de un raspuns. Publica ei cumva
clarificari, explicatii?
Cel mai recent răspuns: melchior , utilizator 10:50, 23 August 2007
s-ar putea sa ma insel..exprim doar o parere..
daca nu s-au modificat prevederi din CF, prin care plata in EUR se putea realiza doar pt. anumite tipuri de servicii s-ar putea sa fiti nevoiti sa vindeti EUR cf. cursului bancar si sa platiti in EUR..nu stiu insa sigur..
..si sa platiti in Lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)
Plata euro sau lei andreea2020 andreea2020 Buna dimineata. Doresc sa cumpar un apartament urmand sa inchei un antecontract. Avansul [arvuna] achitata in fata notarului se poate plati in Euro ? Am ... (vezi toată discuția)
Plata facturilor in euro. niko 94 niko 94 Administratorul vrea sa plateasca facturile primite de la furnizorii din Romania in euro, facturile primite sunt in lei. Se poate plati in euro daca facturile ... (vezi toată discuția)