avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere pentru al doilea copil

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie : ma aflu deja in concediu crestere copil si urmeaza sa nasc al doilea copil pana la data incetarii primului concediu. Eu doresc sa ma reintorc la serviciu direct in concediu prenatal iar dupa expirarea celor 126 de zile vreau sa stiu care din urmatoarele variante este posibila:
sa resuspend contractul de munca si sa beneficiez de indeminizatia pentru primul copil pana cand va implinii varsta de 2 ani ; Dupa ce primul copil va implinii 2 ani, cum se va calcula indeminizatia pentru cel de-al doilea?
sau sa intru in concediu crestere copil pentru cel de-al doilea. In acest caz cum se va calcula indemnizatia?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 23 Iulie 2010
Se face prelungire de suspendarea CCC , daca cel de-al doilea copil se va naste pana la implinirea varstei de 2 ani a primului copil.

În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului.
În aceastasituaţie se acordă o singură indemnizaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil pana la 2 ani maryd maryd Buna ziua, In prezent sunt in concediu de ingrijire copil pana la 2 ani, avand o fetita de 1 an si o luna. Sunt insarcinata in 2 luni, asa ca voi naste al ... (vezi toată discuția)
O noua nastere in timpul ccc tancuramona tancuramona daca esti in postnatal si pana la terminarea celor 2 ani mai nasti un copil,poti sa ramai inca 2 ani in posnatal (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere pentru cel de-al 2lea copil cristina_adriana cristina_adriana buna,as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia urmatoare: pentru primul copil beneficiez de indemnizatie de cestere in cuantum de 600 ron; as vrea sa ... (vezi toată discuția)