avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere pentru cel de-al 2lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere pentru cel de-al 2lea copil

buna,as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in situatia urmatoare: pentru primul copil beneficiez de indemnizatie de cestere in cuantum de 600 ron; as vrea sa stiu daca pentru cel de-al2-lea copil mai beneficiez de cele 126 de zile de concediu prenatal? si daca da cum se procedeaza daca raman insarcinata acum cand fetita mea are 1 an si 6 luni- mai trebuie sa lucrez cateva luni? sau cum ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 6 Ianuarie 2010
Când trebuie să naşteţi? Sora mea a născut al doilea copil când primul avea 1 an şi 2 luni. Din ziua când a născut, a trecut în concediu de 2 ani pentru cel de-al doilea, pentru primul fiind anulat.Din câte ţin minte, trebuie făcut un dosar pentru acordarea concediului.
Din Norma metodologica de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Maternitate raluca_anitas raluca_anitas am un copil de 1 anisor si sunt insarcinata in luna 2. mai beneficiez de ingrijirea copilului si maternitate? (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil evamaria2009 evamaria2009 Buna ziua , am marea rugaminte sa-mi spuneti daca beneficiez deja de indemnizatia de crestere copil in varsta de 1 an si 7 luni iar luna viitoare voi naste cel ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii,alocatii..... Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Sunt in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani(baiatul are 1 an jumate),iar luna aceasta dau nastere celui de al doilea ... (vezi toată discuția)