Buna ziua!
Sunt in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani(baiatul are 1 an jumate),iar luna aceasta dau nastere celui de al doilea copil.Indemnizatia mea este un pic mai mare am intrat pe recalculare.Va rog sa mi spuneti acum la al 2 copil cum o sa mai primesc indemnizatia si alocatiile, avand in vedere ca nu am mai lucrat un an inainte de ultimul copil.se iau in calcul tot ultimele 12 luni lucrate care le au calculat si la primul copil?si unde trebuie sa merg pt depunerea dosarului.Puteti sa mi dati in raspunsurile voasrte si cadrele legale pt a le studia si eu.
Va multumesc anticipat!!
1. Iata ce spune Norma metodologica de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.
2. Asadar, imediat dupa ce nasteti depuneti certificatul de nastere (copie) la dosarul initial si veti primi aceeasi indemnizatie in continuare.
Nastere usoara si sanatate!