avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere copil

Buna ziua , am marea rugaminte sa-mi spuneti daca beneficiez deja de indemnizatia de crestere copil in varsta de 1 an si 7 luni iar luna viitoare voi naste cel de=al doilea copil ce acte trebuie sa depun pentru indemnizatia celui de-al doilea copil , termenul la care trebuiesc depuse .
Va multumesc anticipat pentru sprijin si ajutor !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 12 Octombrie 2010
1. Din Norma de aplicare a OUG 148/2005:

Art. 8 - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a stimulentului lunar sau, după caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, se procedează după cum urmează:
a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil;
...
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, după caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, încetează la data solicitării noului drept.

2. Dupa ce nasteti al doilea copil faceti o cerere catre angajator pentru prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 2 ani. Anexati si copie dupa certificatul de nastere a copilului.
3. Mergeti apoi la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1), cu o copie dupa certificatul de nastere a copilului si veti completa acolo o cerere de prelungire a CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire ccc 1 pentru tata ContSters169368 ContSters169368 prelungirea concediului de crestere pentru tatal aflat in plata, pentru primul copil expira in mai 2011, in ianuarie se va naste al doilea, cum procedeaza ... (vezi toată discuția)
Ccc, al doilea copil ciuahncristina ciuahncristina buna sunt in prenatal de noualuni si am ramas iara gravida .mai pot intra in prenatal iara in doi ani sau cat prind??sau trebuie sa merg la lucru?6 luni asa se ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil nico1_ro nico1_ro Sunt in crestere copil, primul copil implineste 2 ani pe 5 decembrie 2010, al doilea copil se va naste pe 7 ianuarie 2011. 1. Cum se calculeaza indemnizatia ... (vezi toată discuția)