avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire CCC 1 pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire CCC 1 pentru tata

prelungirea concediului de crestere pentru tatal aflat in plata, pentru primul copil expira in mai 2011, in ianuarie se va naste al doilea, cum procedeaza mama dorind ca tatal sa ramana in continuare cu al doilea in concediu de crestere
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
ContSters169368, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:23, 26 Noiembrie 2010
1. Din Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8 - (1) În cazul în care persoana îndreptăţită, beneficiară a stimulentului lunar sau, după caz, a concediului şi a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copiilor cu handicap, naşte în această perioadă unul sau mai mulţi copii ori i se încredinţează spre adopţie, i se încuviinţează adopţia, i se dau în plasament unul sau mai mulţi copii ori este numită tutore, se procedează după cum urmează:
a) dacă cele 12 luni prevăzute la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sunt acoperite în totalitate de perioada de concediu şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, acordarea acestora se prelungeşte corespunzător până la încheierea duratei de acordare pentru cel din urmă copil, conform legii, a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Pe această perioadă se acordă o singură indemnizaţie, la aceeaşi valoare cu indemnizaţia primită anterior naşterii celui din urmă copil;
...
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului sau, după caz, stimulent lunar, pentru copilul anterior, încetează la data solicitării noului drept.

2. Daca mama este salariata ea beneficiaza de concediu de maternitate ca orice mama care a nascut.
3. Dupa nasterea celui de al doilea copil, dar inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani, tatal face o cerere catre angajatorul sau prin care solicita prelungirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil va implini 2 ani (anexeaza si o copie dupa certificatul de nastere a copilului).
4. La fel procedeaza si la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil anidabcrsal anidabcrsal buna ziua. in prezent sunt in concediu pentru crestere copil pana in luna august 2011; tototdata, sunt insarcinata in 10 saptamani, urmand ca data probabila a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil evamaria2009 evamaria2009 Buna ziua , am marea rugaminte sa-mi spuneti daca beneficiez deja de indemnizatia de crestere copil in varsta de 1 an si 7 luni iar luna viitoare voi naste cel ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru cresterea copilului-ccc pentru al doilea copil opekeo opekeo In conditiile in care mama este in CCC cu primul copil si ramane insarcinata in acesta perioada (al doilea copil urmand sa se nasca inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)