avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul de baza la nastere platit mamei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul de baza la nastere platit mamei

Salariul de baza la nastere platit mamei scrie undeva in lege ca se acorda daca exista resurse bugetare ?Daca da vreau art de lege! Adica se discuta acordarea sau e obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: ContSters80084 , utilizator 13:29, 24 Octombrie 2010
buna ! mie nu mi l-au dat de la societatea unde lucrez dupa ce am nascut.mi s-a spus: '' firma nu are fonduri '' si chiar m-am intrebat daca acest lucru este legal.dar fiindca nu am fost singura careia i s-a intamplat acest lucru din firma ......am lasat-o asa.....
acordarea este obligatorie. mie angajatorul a refuzat sa mi-l plateasca ,l-am dat in judecata,am castigat si a fost obligats a-mi dea banutii.

erin,nu o lasa asa.....de aceea nu merg treburile in tara asta. toti le lasam asa,ne-am obisnuit sa ne fie frica de angajatori,sa dam spaga la medici,politie etc....
e dreptul tau ! castigat de altii pentru tine....nu lasa din comoditate si teama un drept sa se risipeasca. maine vor veni si-ti vor spune ca nu mai ai dreptul la zile libere sau concediu sau mai stiu eu ce.....

da, aici ai mare dreptate, insa de atunci a cam trecut un an .....in cat timp se poate cere acest drept ? sincera sa fiu, mi-a fost un pic cam teama de treaba cu judecata ca nu ma vor mai primi inapoi la locul de munca dupa ce termin cic-ul, stii, ceva de genul: '' am desfiintat postul ''....
Actiunea in instanta pentru obligarea angajatorului la plata acestui salariu se introduce in termen de 6 luni de zile de la data nasterii copilului ....
eu am depus aceasta cerere imediat dupa ce am nascut, dar raspunsul vi l-am scris mai sus...nu sunt bani.daca am dovada ca am facut cererea firma poate fi actionata in justitie, sau si pentru acest lucru trebuia sa ma incadrez in cele 6 luni ?

Alte discuții în legătură

Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor de nastere in invatamant 2010 dragonflyght dragonflyght Sotia mea este mediator scolar de 1 an si 6 luni. In data de 28 iulie 2010 a nascut iar in data de 18 august a depus la secretariatul scolii o cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)