Salariul de baza la nastere platit mamei scrie undeva in lege ca se acorda daca exista resurse bugetare ?Daca da vreau art de lege! Adica se discuta acordarea sau e obligatoriu?
buna ! mie nu mi l-au dat de la societatea unde lucrez dupa ce am nascut.mi s-a spus: '' firma nu are fonduri '' si chiar m-am intrebat daca acest lucru este legal.dar fiindca nu am fost singura careia i s-a intamplat acest lucru din firma ......am lasat-o asa.....
acordarea este obligatorie. mie angajatorul a refuzat sa mi-l plateasca ,l-am dat in judecata,am castigat si a fost obligats a-mi dea banutii.
erin,nu o lasa asa.....de aceea nu merg treburile in tara asta. toti le lasam asa,ne-am obisnuit sa ne fie frica de angajatori,sa dam spaga la medici,politie etc....
e dreptul tau ! castigat de altii pentru tine....nu lasa din comoditate si teama un drept sa se risipeasca. maine vor veni si-ti vor spune ca nu mai ai dreptul la zile libere sau concediu sau mai stiu eu ce.....
da, aici ai mare dreptate, insa de atunci a cam trecut un an .....in cat timp se poate cere acest drept ? sincera sa fiu, mi-a fost un pic cam teama de treaba cu judecata ca nu ma vor mai primi inapoi la locul de munca dupa ce termin cic-ul, stii, ceva de genul: '' am desfiintat postul ''....
Actiunea in instanta pentru obligarea angajatorului la plata acestui salariu se introduce in termen de 6 luni de zile de la data nasterii copilului ....
eu am depus aceasta cerere imediat dupa ce am nascut, dar raspunsul vi l-am scris mai sus...nu sunt bani.daca am dovada ca am facut cererea firma poate fi actionata in justitie, sau si pentru acest lucru trebuia sa ma incadrez in cele 6 luni ?