avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o sentinta cu suspendare in tara se contopeste cu o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o sentinta cu suspendare in tara se contopeste cu o sentinta cu suspendare dintr-o tara UE sa rezulte executarea pedepsei ?

Buna ziua ! Ma numesc lu , In data de 04.06.2008 am primit o sentinta ramasa definitiva de 3 luni inchisoare cu suspendarea pedepsei , pe o perioada de incercare de 2ani si 3 luni in Romania
In 01.07.2010 am primit o sentinta de 3 luni cu suspendare ( nu stiu daca este cu sau fara drept de recurs ) , in Grecia
1. sunt pedepse separate in tari diferite ?
2.Exista conventii de contopire intre tarile membre UE sau Shenghen ?
3.Cea de-a doua fapta daca ar fii definitiva , s-ar putea considera o noua fapta in timpul de incercare care expira la 04.09.2010 chiar daca nu am savarsit-o in Romania ?
4. Daca ar fii definitiva sentinta din Grecia de 3 luni cu suspendare , s-ar putea contopii cu sentinta din Romania de 3 luni cu suspendare deoarece nu a expirat timpul de incercare , si sa primesc o noua sentinta cu executarea pedepsei ?
Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
lu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:34, 24 Iulie 2010
Art. 4. cod penal-prsonalitatea legii penale, conform careia faptele comise pe teritoriul altei tari , indiferent care, se aplica cetatenilor romani.
Ca si conditii, ar trebui ca fapta comisa sa fie incriminata si in legislatia penala romana.Depinde deci ce fapta ati comis acolo.
Fiind indeplinita aceasta conditie, puteti sa fiti judecat in Romania si in lipsa dvs. , chiar daca ati fost judecat si condamnat acolo, fara a presupune ca veti mai executa si aici ceea ce ati executat acolo, ci doar restul de pedeapsa, daca a mai ramas.
Conventii intre tarile membre UE exista multe, insa nu cu privire la contopire neaparat, ea poate fi implicita, de exemplu , Exista Decizia Cadru privind mandatul european de arestare, care prevede deducerea din pedeapsa executata in alt stat .
Conform legi romane , daca in cuprinsul termenului de incercare ati mai comis o alta infractiune, beneficiul suspendarii conditionate va va fi revocat urmand a executa pedeapsa intr-un loc de detentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A2a condamnare cu suspendare costel33 costel33 Buna ziua !Problema mea este urmatoarea:unchiul meu a fost condamnat la 2 ani cu suspendare pe teritoriul Greciei pentru fals in acte .Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata Zigrid Zigrid Buna seara!Sotul meu este condamnat la 6 ani de inchisoare pentru furt calificat.De fapt inainte sa fie arestat a mai avut o fapta tot pentru furt dar i s-a ... (vezi toată discuția)
Cumulare sau nu? ionut214 ionut214 In cazul unei persoane care are o pedeapsa cu suspendare si care primeste o alta pedeapsa se cumuleaza sentintele sau se executa cea mai mare? (vezi toată discuția)