avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va implor sa ma ajutaþi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va implor sa ma ajutaþi

Am o problema nu gravă ci foarte gravă. Am fost casatorită timp de 7 ani, casatorie din care a rezultat un copil cu grad de handicap grav şi multe datorii. In septembrie 2007 am facut un credit bancar pe numele meu in valoare de 11000 lei, bani cu care la o zi am cumparat o masina, dacia 1310 CLI an fabricatie 2004. pe care am dat 10000 lei, diferenta costand actele de vanare - cumărare, masina pe care a trecut-o pe numele lui. Ne-am despartit in februarie 2008, divortul pronuntat in aprilie 2008, divort de comun acord, fara partaj. La divort s-a angajat verbal ca va plati ratele, si-a luat masina, si multe altele... si a plecat. Acum refuza sa mai plateasca ratele. Am inaintat proces de partaj bunuri comune, am evaluat masina la 5000 lei, am mai adaugat cateva bunuri, sa obtin valoarea imprumutului, si am cerut in instanta sa preia el 95 % din datorii si 95 %din bunuri, sa scap eu de credit, in alte cuvinte, iar el sa ramana si cu masina si cu celelalte bunuri. El nu e de acord. Vrea sa raman eu cu creditul si cu masina si cu celelalte. A cerut o expertiza la bunuri si una auto. Astazi a avut loc expertiza auto care s-a desfasurat astfel: Am sunat expertul a programat expertiza la ora 16 intr-o parcare din oras. Cand l-am sunat la 15:45 mi-a spus ca a facut expertiza la ore 14:30 culmea in incinta sediului firmei unde fostul meu sot lucreaza la negru. Am insistat sa refaca expertiza si la ora 17 ne-am intalnit cu totii intr-o parcare. masina avea totul schimbat, volan, pneuri, cd player, scaune cu tapiţeria taiata cu lama, ce sa va zic... groaznic. Ce pot sa fac! Va rog din suflet sa ma ajutati! Nici nu vreau sa ma gandesc ce va urma la celalta expertiza!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 20:47, 24 Iulie 2010
La expertiza poate participa pe langa expertul numit de catre instanta si un expert parte al dumneavoastra. Va trebui sa cereti acest lucru instantei.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
dar o contraexpertiza inseamna cel puţin 700 lei iar eu nu ii am.
Astazi am primit citatia, astazi am contactat expertul, si totul s-a intamplat foarte repede. Ce pot sa mai fac acum. Si cel de-al doilea expert ar fi vazut tot acelasi lucru. Cum pot dovedi faptul ca el a inlocuit unele parti din masina
Pt efectuarea expertizei se impune citarea partilor prin CARTE POSTALA cu dovada de primire in care se va arata ziua si orele cand incepe expertiza.Citarea neregulata trebuie invocata la primul termen ce urmeaza dupa depunerea raportului de expertiza si inainte de a pune concluzii pe fond.Raportul de expertiza trebuie depus cu cel putin 5 zile inainte de termenul fixat pt judecata.Daca raportul nu a fost depus in termen puteti cere o amanare in vederea studierii lui.Daca nu ati semnat nimic si sunteti nemultumita de rezultat (dupa ce ati consultat raportul depus ) cereti refacerea expertizei daca credeti ca o noua expertiza va fi favorabila dvs.
~ Conținut șters la cerere ~
nu cred ca v-ar ajuta o contraexpertiza. daca masina arata deplorabil, expertul n-o poate evalua la mai mult decat face.
instanta ar trebui sa tina cont ca a folosit masina singur, iar devalorizarea ei din 2008 incoace, ar trebui s-o suporte dansul.
puteti proba faptul ca a schimbat anumite parti, daca aveti facturi, sau prin martori, unul important ar fi vechiul proprietar.
imprumutul, de asemeni il puteti imparti, nu cred ca asa cum vreti dvs , ci teoretic,cam 50-50

Alte discuții în legătură

Avem o sc in faliment cu un proces (fond) legat de raspunderea ... Mihnea Ursu Mihnea Ursu Avem o SC in faliment cu un proces (fond) legat de raspunderea administratorului. S-a incuviintat expetiza judiciara (evaluarea intreprinderii) solicitata, ... (vezi toată discuția)
Expertiza auto andreya1202 andreya1202 buna ziua, referitor la reluarea expertizei auto, in cazul proceducerii unui accident, cat de mult poate schimba situatia? Mentionez ca sa facut expertiza ... (vezi toată discuția)
Mai pot solicita acum o contraexpertiza? ContSters338989 ContSters338989 Judecatorul a dispus efectuarea unei expertize tehnice si de evaluare asupra unui imobil . Am depus o cerer de precizare , dar nu m-a multumit nici raspunsul ... (vezi toată discuția)