Avem o SC in faliment cu un proces (fond) legat de raspunderea administratorului.
S-a incuviintat expetiza judiciara (evaluarea intreprinderii) solicitata, partile au avut experti asistenti.
Expertul (membru ANEVAR) numit a realizat un raport defectuos, care insa a fost semnat si de unul dintre expertii-parte (al administratorului).
Expertul celeilalte parti (a lichidatorului) a avut opinie separata depusa la dosar, ulterior formulandu-se si obiectiuni la raportul depus la dosar.
Expertul numit a repetat maniera defectuoasa si la raspunsurile depuse la obiectiuni.
Prin urmare s-a depus cerere de refacere a expertizei, care insa a fost respinsa de instanta.
Am rugamintea de a ma ajuta sa identific solutia pentru a indrepta lucrurile:
-ce posibilitati de refacere a expertizei evaluarea intreprinderii (EI) exista pentru stadiul procesului de la fond?
-care este modalitatea de a solicita instantei verificarea expertizei, in conditiile in care in cadrul ANEVAR exista experti autorizati pentru astfel de verificari (EV-EI)?
-orice alte informatii ne-ar putea ajuta sa gasim solutii la problema respectiva.
Multumesc anticipat.
Cum a motivat instanta respingerea cererii de refacere a expertizei ? Inseamna ca a considerat raspunsurile la obiectiunile formulate ca fiind corecte dpdv legal. Banuiesc ca instanta a decis avand in vedere ca raportul de expertiza a fost semnat de expertul desemnat plus de catre un expert parte.
Expertul parte care nu a semnat raportul de expertiza nu depune obiectiuni, ci isi formuleaza punctul de vedere bazat pe legislatie in vigoare si documente aflate la dosarul cauzei.
Obiectiuni la raport pot depune partile in proces.
Instanta poate decide, numai daca considera ca este necesar, sa solicite o verificare a raportului de expertiza de catre ANEVAR, prin experti autorizati (EV-EI). Dvs. mentionati ca expertul desemnat este membru ANEVAR, deci este autorizat.
Nu vad alta solutie decat sa asteptati hotararea instantei, sa faceti apel si in apel sa cereti contraexpertiza, motivand ca vi s-a respins cererea de refacere. Nu este obligatoriu sa vi se aprobe contraexpertiza.
Parerea mea poate fi subiectiva, nu am dosarul la dispozitie, dar avocatul dvs. ar trebui sa fie in tema cu ce se poate face la concret.
Specializarea mea de expertiza nu a fost de evaluator intreprindere, motiv pentru care va pot oferi doar generalitati, fara a intra in amanunte legate de specializarea expertizei in discutie.