avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... deschidere punct de clucru
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

deschidere punct de clucru

Buna ziua. Detin un pfa si fac comert online cu suplimente nutritive, cod caen 4791. Vreau sa-mi deschid un punct de lucru (inchiriez un spatiu) , in cazul acesta ce trebuie sa fac? codul caen imi permite? O autorizatie de functionare de la primarie este suficienta?
Si inca ceva, sunt neplatitor de tva,venit real. In cazul meu , facand comert (cu suplimente) imi recomandati sa ma declar platitor de tva? cu ce schimba acest lucru actele contabile? am nevoie de contabil?
Cel mai recent răspuns: Tudor.M , utilizator 15:40, 24 Iulie 2010
Tudor.M a scris:

Buna ziua. Detin un pfa si fac comert online cu suplimente nutritive, cod caen 4791. Vreau sa-mi deschid un punct de lucru (inchiriez un spatiu) , in cazul acesta ce trebuie sa fac? codul caen imi permite? O autorizatie de functionare de la primarie este suficienta?
[...]

Da, puteţi deschide un punct de lucru, dar în cazul acesta trebuie să mergeţi la Oficiul Registrului Comerţului şi să vă completaţi obiectul de activitate cu codul CAEN corespunzător.

Tudor.M a scris:

[...]
Si inca ceva, sunt neplatitor de tva,venit real. In cazul meu , facand comert (cu suplimente) imi recomandati sa ma declar platitor de tva? cu ce schimba acest lucru actele contabile? am nevoie de contabil?

Dacă majoritatea clienţilor dvs. sunt persoane fizice este mai avantajos să fiţi neplătitor de TVA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iulie 2010
Iulian MANEA, Contabil
Va multumesc pentru lamuriri! Majoritatea sunt pers fizice, insa cum ma avantajeaza concret? Cand achizitionez marfa platesc si tva, desi sunt neplatitor....asta nu inteleg? facturile le fac fara rubrica de tva cu pret final, RJIP stiu ca trebuie sa-l completez suma de achizitie finala (+ tva).....si in final nu inteleg care e pana la urma treaba cu tva-ul...sunt total in ceata. Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate.
În cazul neplătitorilor de TVA avem:

- preţ furnizor fara TVA = 100 lei;
- TVA = 24 lei;
- preţ de vânzare cu amănuntul = 150 lei;
- adaos comercial (profit) = 150-100-24 = 26 lei.

În cazul plătitorilor de TVA avem:

- preţ furnizor fara TVA = 100 lei;
- TVA = 24 lei;
- preţ de vânzare cu amănuntul = 150 lei;
- TVA cu amănuntul = 29,03 lei;
- adaos comercial (profit) = 150-100-29,03 = 20,97 lei.

Deci, profitul dvs. va fi mai mic cu 5,03 lei, sumă ce trebuie virată la stat sub forma de TVA.
Va mutumesc f mult pentru raspuns! Acum am inteles diferenta. O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de tva. Tudor.M Tudor.M Buna seara. Am un pfa neplatitor de tva, impozitare e profit real. Am cateva intrebari care ma baga in dilema si rugamintea sa ma lamuriti daca se poate: 1) ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine pentru un srl neplatitor de tva maritica2 maritica2 am infiintat un srl neplatitor de tva cum este mai bine sa platesc impozitul pe venit sau pe profit? Lunar urmeaza sa platesc chirie pentru spatiu, un ... (vezi toată discuția)
Companie neplatitoare de tva userSRL userSRL Buna ziua. Doresc sa deschid o firma de comert electronic si sunt cam nelamurit in ceea ce priveste TVA-ul. Daca am sa declar compania neplatitoare de TVA ... (vezi toată discuția)