avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am dreptul la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am dreptul la mostenire?

bunicul meu a decedat acum 3 ani.a avut 1 copil,respectiv pe tatal meu.nu a lasat testament.tatal meu a devenit mostenitor. eu am dreptul la mostenire atat timp cat tatal meu este in viata? tatal meu poate sa vanda tot daca eu nu sunt de acord? intreb aceasta deoarece tatal meu m-a parasit dupa ce m-am nascut si nu am primit nici 5 bani niciodata din partea lui.cred ca merit si eu ceva.
Cel mai recent răspuns: Purice Ovidiu , Avocat 12:49, 24 Iulie 2010
...nu aveti dreptul la mostenirea bunicului intrucat sunteti most de gr 2 fata de bunic pe cand tatal dvs e mostenitor de gr 1...si nu puteti sa faceti nimic cu privire la averea tatalui dvs atata timp cat este in viata decat daca sunteti minor sa cereti pensie de intretinere,etc...
Pana la decesul tatalui dvs.nu aveti dreptul la mostenire.Doar dupa aceea.
Buna ziua !
Nu aveti niciun drept pana la decesul tatalui ... si nici sa impiedicati sa dispuna de bunurile sale .
nu aveti drept la mostenire deoarece sunt chemati la succesiune mai intai rudele de gradul unu al defunctului si sotia supravetuitoare dupa caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă ajutați cu un răspuns: dacă bunica încă trăiește, ce drept de moștenire avem noi nepoții după moartea tatălui, dacă ea nu a făcut succesiunea după moartea străbunicii? D@n@@@ D@n@@@ Nu știu cum sa încep. ....tatăl meu a murit acum 7 ani, bunica(mama lui) inca trăiește are 93 de ani, tatăl meu in certificatul de naștere la tată are ... (vezi toată discuția)
Daca mosteneste si mama? diana.l diana.l asi dori sa stiu daca mama mosteneste sau numai eu si fratele meu dupa bunica din partea tatalui . tata este mort de 10 ani. si bunica a murit acum 3 ani. este ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)