avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daca mosteneste si mama?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daca mosteneste si mama?

asi dori sa stiu daca mama mosteneste sau numai eu si fratele meu dupa bunica din partea tatalui . tata este mort de 10 ani. si bunica a murit acum 3 ani. este vorba de un titlu de proprietate pe o padure.
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2007
diana.l, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters15514 , utilizator 09:33, 23 Noiembrie 2007
Mama, ca sot supravetuitor, are dreptul la o cota din bunurile tatalui dvs la momentul mortii sale.

Mama dvs. nu este ruda cu bunica si nu are cum sa vina la mostenire, unde vin mai intai descendentii si sotul supravetuitor.
L.E.
Singura posibilitate prin care ar fi putut mosteni ceva din bunurile bunicii ar fi fost ca aceasta sa moara inaintea tatalui dvs, acesta sa o mosteneasca pe bunica (o parte din bunuri sau toate - in lipsa de frati sau sot supravetuitor)... iar mama sa vina la randul ei la mostenirea sotului.
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2007
o_mores, utilizator
Mama nu mosteneste.

Numai dvs. si fratele.

Si acesta pentru ca tata este mort inaintea bunicii (mamei sale). Dvs si fratele mosteniti pe bunica prin reprezentarea tatalui predecedat. Adica urcati in locul, gradul si drepturile tatalui pentru a culege mostenirea care s-ar fi cuvenit acestuia daca mai era in viata...

Alta ar fi fost situatia daca tata ar fi murit dupa bunica...
Tatal dumneavoastra a mai avut sau mai are frati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-mostenire iuliacapsuna iuliacapsuna Tatal meu a decedat in 2009 iar bunicul meu in 2011(tatal tatalui meu).Singurul mostenitor sunt eu.Ca sa pot intra in posesia mostenirii de la bunicul meu ... (vezi toată discuția)
Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii după bunicii din partea tatălui (decedat și el) în instanță. cum pot intra în posesia moștenirii? mariancristielena mariancristielena Buna ziua ,de 4 ani de zile exista un proces pe rol la judecatoria sect .2,pt dezbaterea succesiuni, tatal meu a fost chemat in instanta de un cumnat , sotul ... (vezi toată discuția)