Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
In 2008 am contractat un credit ipotecar in C.H.F. In 2009, la implinirea unui an de la acordarea creditului, m-am prezentat la sediul agentiei X pentru a-mi exprima optiunea cu privire la varianta de dobanda aleasa. N-am semnat niciun act aditional la contract, cu toate ca acest aspect era obligatoriu, cf. prevederilor contractuale. Precizez ca nu am refuzat sa semnez,insa functionarul agentiei respective nu mi-a pus la dispozitie actul mentionat.
In acelasi an, la trei luni de la exercitarea verbala a optiunii de dobanda aleasa, am solicitat, prin completarea unui formular, o restructurare a creditului. Cererea fiind aprobata, am fost chemata pt. semnarea actului aditional la contractul de credit. Singurele "preinformatii" furnizate de catre director si ofiterul cont au fost urmatoarele:
-restructurarea este pt. un an de zile, dupa care rata lunara va fi majorata pe toata durata rambursarii creditului;
-"trebuie sa semnez", altminteri nu "beneficiez de restructurare".
Astfel, am semnat actul fara sa-l citesc.
Zilele acestea, dorind sa vad daca ma incadrez in O.U.G. nr. 50/2010, am citit actul aditional si am constatat cu stupoare urmatoarele neadevaruri:
-"...Partile, de comun acord, convin ca Imprumutatul sa renunte la dreptul de a opta,la fiecare data de aniversare a creditului, pt. una din variantele de dobanda aniversara...'';
-"Imprumutatul datoreaza Bancii, pe intreaga perioada de creditare o dobanda curenta variabila...";
-''Subsemnatul/Imprumutat, in cazul inregistrarii de sume restante, imputernicesc Banca sa solicite, in numele si pt. subsemnatul, Angajatorului meu si/sau, dupa caz, Casei Teritoriale de Pensii si/sau chiriasului meu, ori succesorilor in drepturi ai acestora,virarea in contul curent deschis pe numele subsemnatului la Banca, a unei parti din veniturile mele lunare,corespunzatoare creantelor scadente si neachitate cf. contractului."
Precizez ca:
-nici anterior si nici in ziua semnarii actului aditional nu am fost intrebata si nici nu s-a luat in discutie de vreunul dintre reprezentantii agentiei despre renuntarea mea la dreptul de a opta pt. una din variantele de dobanda aniversara;nu exista niciun fel de acord (verbal sau scris);
-nu am imputernicit, nici verbal si nici scris, Banca sa emita solicitari in numele meu pe viitor;
-in formularul pe care l-am completat nu a existat nicio referire/precizare la dobanda sau imputernicirea pe care o va avea Banca.
Acum cateva zile, am avut o discutie cu ofiterul cont pe marginea celor relatate care a conluzionat:"Noi nu va putem ajuta, pentru ca suntem niste intermediari, iar daca sunteti nemultumit de serviciile noastre, duceti-va la alta agentie.''
Doresc sa stiu: mai pot face ceva privitor la dobanda si imputernicire si daca da, ce anume sau m-am nenorocit?
Va multumesc si astept un raspuns, nu un repros ca am semnat fara sa citesc.
Cel mai recent răspuns:
ionesu dan , utilizator
19:46, 24 Iulie 2010