avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... clauza abuziva in act aditional contract credit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

clauza abuziva in act aditional contract credit ipotecar

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:

In 2008 am contractat un credit ipotecar in C.H.F. In 2009, la implinirea unui an de la acordarea creditului, m-am prezentat la sediul agentiei X pentru a-mi exprima optiunea cu privire la varianta de dobanda aleasa. N-am semnat niciun act aditional la contract, cu toate ca acest aspect era obligatoriu, cf. prevederilor contractuale. Precizez ca nu am refuzat sa semnez,insa functionarul agentiei respective nu mi-a pus la dispozitie actul mentionat.
In acelasi an, la trei luni de la exercitarea verbala a optiunii de dobanda aleasa, am solicitat, prin completarea unui formular, o restructurare a creditului. Cererea fiind aprobata, am fost chemata pt. semnarea actului aditional la contractul de credit. Singurele "preinformatii" furnizate de catre director si ofiterul cont au fost urmatoarele:
-restructurarea este pt. un an de zile, dupa care rata lunara va fi majorata pe toata durata rambursarii creditului;
-"trebuie sa semnez", altminteri nu "beneficiez de restructurare".
Astfel, am semnat actul fara sa-l citesc.
Zilele acestea, dorind sa vad daca ma incadrez in O.U.G. nr. 50/2010, am citit actul aditional si am constatat cu stupoare urmatoarele neadevaruri:
-"...Partile, de comun acord, convin ca Imprumutatul sa renunte la dreptul de a opta,la fiecare data de aniversare a creditului, pt. una din variantele de dobanda aniversara...'';
-"Imprumutatul datoreaza Bancii, pe intreaga perioada de creditare o dobanda curenta variabila...";
-''Subsemnatul/Imprumutat, in cazul inregistrarii de sume restante, imputernicesc Banca sa solicite, in numele si pt. subsemnatul, Angajatorului meu si/sau, dupa caz, Casei Teritoriale de Pensii si/sau chiriasului meu, ori succesorilor in drepturi ai acestora,virarea in contul curent deschis pe numele subsemnatului la Banca, a unei parti din veniturile mele lunare,corespunzatoare creantelor scadente si neachitate cf. contractului."
Precizez ca:
-nici anterior si nici in ziua semnarii actului aditional nu am fost intrebata si nici nu s-a luat in discutie de vreunul dintre reprezentantii agentiei despre renuntarea mea la dreptul de a opta pt. una din variantele de dobanda aniversara;nu exista niciun fel de acord (verbal sau scris);
-nu am imputernicit, nici verbal si nici scris, Banca sa emita solicitari in numele meu pe viitor;
-in formularul pe care l-am completat nu a existat nicio referire/precizare la dobanda sau imputernicirea pe care o va avea Banca.
Acum cateva zile, am avut o discutie cu ofiterul cont pe marginea celor relatate care a conluzionat:"Noi nu va putem ajuta, pentru ca suntem niste intermediari, iar daca sunteti nemultumit de serviciile noastre, duceti-va la alta agentie.''
Doresc sa stiu: mai pot face ceva privitor la dobanda si imputernicire si daca da, ce anume sau m-am nenorocit?
Va multumesc si astept un raspuns, nu un repros ca am semnat fara sa citesc.
Cel mai recent răspuns: ionesu dan , utilizator 19:46, 24 Iulie 2010
Si ce legatura are cu titlul "Santaj verbal"?
In fine, nu mai aveti ce face, oricum chiar daca nu "imputerniceati" banca, puteau sa solicite tertilor poprirea veniturilor.
Altceva in afara de reprosul ca ati semnat fara sa cititi nu va putem oferi.
Raspunsul solicitat la subiectul postat se refera, daca nu intelegeti limba romana, la un sfat sau o parere, nu la un repros, asa cum am mentionat.
Forma de plural ''putem'' din ''nu va putem oferi'' ii reprezinta pe toti cei care au vizualizat subiectul? Daca nu, si va reprezinta strict pe dumneavoastra, sa stiti ca forma verbului pt. pers.1, sg. este ''pot.''
Oricum, va multumesc pt. ''incurajare.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 50/2010 cristhall cristhall Buna ziua, Sunt un client al Otp din feb. 2008 cand am incheiat un contract de credit ipotecar in CHF. La data contractactarii creditului dobanda era de ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare a creditului... mi_simonet mi_simonet Astazi am fost chemata sa semnez actul aditional la contratul de credit initial cf ord 50/2010. In acest act aditional exista in continuare \"comisionul de ... (vezi toată discuția)
Procura alinatug alinatug Buna ziua. Sotul meu este plecat din tara si va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am un credit bancar, unde amandoi avem ... (vezi toată discuția)