am avut un contract pe 2 ani cu ......romania pe care l-am respectat. le-am cerut telefonic de doua ori sa oprim contractul fiindca i-mi pierdusem locul de munca si eram in imposibilitatea de a-mi achita facturile.raspunsul lor fiid vag ca nu se poate asa usor ca sa mai revin cand am timp si tot felul de prostii numai sa ma ameteasca acum dupa 4 ani mi-a venit instiintare de executare silita in valoare de 1000ron de la un avocat de la ........ plus toate taxele de executare. I-MI POATE CINEVA SPUNE CE E DE FACUT??/??????
#-o
Depuneti o contestatie la executare.
Verificati daca nu cumva s-a implinit termenul de prescriptie a executarii silite (3 ani).
Contestati nivelul dobanzilor si modul de calcul.
instiintare de executare silita de la un avocat??de cand se procedeaza asa??avocatul face instiintarea de executare sau manifesta intentia societatii de a incepe executarea??executorul judecatoresc este indreptatit sa faca actele de executare nu avocatul....si in plus...ca sa va execute trebuie sa aibe un titlu executoriu...deci si o sentinta in acest sens...nu cred ca dvs ati fost citat intr-un proces....de obicei se merge pe somatie de plata 0G5/2001...Mai mult decat atat, lecturati bine "instiintarea de executare"....ce se mentioneaza in cuprinsul ei?...de cand nu a-ti mai platit la compania de telefonie mobila??.....luati in calcul ca societatile de recuperari incearca. recuperarea debitului....cateodata debitele sunt prescris si atunci incearca marea cu degetul...daca se prinde cineva bine...daca nu...NU! Succes!
{florinraican}...contestatie la executare....uitati si cererea de suspendare care este esentiala in supsendarea actului de executare pana la judecaraea pe fond a contestatiei la executare....deja aici suntem departe de subiect....din pinctul meu de vedere este doar o incercare a societatii de a recupera debitul aducandu-i la cunostinta debitorului ca va fi executat...dar pana acolo....mai este drum lung......
Da asa e. E cerere de executare silita catre biroul executorului judecatoresc care spune asa... avand in vedere ca debitorul refuza sa execute de buna voie obligatiile ce ii revin din contractul incheiat cu .....va rugam sa procedati la executare silita a bunurilor acestuia,conform dipozitiilor codului de procedura civila precum si a celorlalte norme legale in materie executionala. pe langa asta mi-a trimis si o instiintare .......pana la data expedierii prezentei notificari,............. Romania a luat toate masurile necesare in vederea solutionarii acestei situatii, in bune conditii, pe cale amiabila.Ca urmare a raspunsului negativ primit din partea mea, eos ksi vrea sa apeleze la intitutiile statului ca sa le platesc suma datorata. Dar eu nu am primit nici o citatie la nici un proces in care sa le explic ca eu am cerut incheierea contractului dupa expirarea perioadei de 2 ani cand aveam facturile platite la zi,dar nu am fost bagat in seama. ACUM FARA PROCES VOR EXECUTARE SILITA IAR EU NU STIU PE CE BAZA. ESTE LEGALA PROCEDURA? ASTEPT RASPUNS. VA MULTUMESC
pana la un punct este legal.....dupa aceea este doar un demers ce s-ar putea realiza in viitor...v-am spus..intai trebuie sa va dea in judecata...hotararea care o vor obtine sau nu...va constitui titlu executoriu, care va trebui investit cu formula executorie...abia ulterior va pot executa....dar si dvs aveti dreptul de a va apara....bafta!