Bunica are un venit de aproximativ 1500 de Lei, deci nu stiu daca se poate ridica problema intretinerii ei de catre tatal meu care are o pensie pe caz de boala de 400 de Lei.
Nu cred ca ati inteles bine.
Colegii propusesera ca bunica sa faca un
contract de intretinere cu dvs.. Ce inseamna asta: dvs. deveniti proprietara, aveti obligatia de intretinere ( care
nu inseamna sa ii dati bani,
ci ingrijire, asistenta in cazuri medicale, urgente, alimente etc.) pt restul vietii bunicii. Ideea e ca un astfel de contract nu poate fi atacat de tatal dvs. dupa decesul bunicii.
Astfel protejati bunurile sa nu fie instrainate de tatal dvs. si sa nu fie executate silit de creditorii lui.
Propun ca in contract sa fie mentionat si dreptul de abitatie al tatalui dvs. , sa aiba drept sa locuiasca acolo, sa nu se simta umilit sau obligat sa plece. Va putea sta acolo, doar ca dvs. veti fi proprietara.
Daca bunica va face testament in favoarea dvs., tatal poate ataca si castiga lejer, pt ca este mostenitor rezervatar. Este periculos testamentul, pt ca de fapt il repune in situatia pe care nu o doriti, sa vanda si/sau sa fie executat silit.