avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ?

Buna ziua,

Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 etaje fara a aduce nicio modificare asupra structurii originale a acestuia ?

Daca da, va rog sa-mi comunicati legea si articolul de lege aferent acestui tip de autorizatie.

In speranta unui raspuns cat mai urgent posibil, va rog sa primiti din partea mea cele mai calde salutari si urari de bine.

Iulian DINU
Cel mai recent răspuns: AnittaClaudia , utilizator 14:44, 18 Aprilie 2016
Buna ziua,
As dori va rog ajutor daca se poate in privinta construirii de balcoane adaugate ulterior structurii blocului.
Doresc sa cumpar un apartament care are balconul construit ulterior constructiei blocului de catre actualul proprietar. Cand depun actele pentru acordarea imprumutului la banca, primesc raspuns de la acestia ca nu pot proceda la tranzatie daca nu se trece in cartea funciara si balconul in cauza. Totul simplu, pana ajung cu dosarul la consilierul urbanistic ce-mi spune ca dimensiunile cosntructiei nu se incadreaza in structura celorlalte balcoane ale blocului. Apartamentul fiind la parter nu a avut din constructia initiala prevazut balcon, iar actualu-i proprietar - precum alte sute din oras - a construit fara autorizatie urbanistica cat de lung si lat a dorit el balconul.
Informatia de la consiliu este ca trebuie sa il demolez si sa il aliniez la celelalte balcoane (ma rog, nu eu, actualul proprietar) astfel incat sa obtina autorizatia urbanistica, apoi aprobarea mea de imprumut financiar, apoi pote devin si eu proprietar...
Puteti va rog sa imi spuneti daca exista vreo metoda legala sau alte genuri de aprobari prin care sa inscriem acset balcon in legalitate...!
Multumesc,
Moni2003
Modalitatea este exact aceea descrisa de functionarii de la Urbanism. Alta nu mai e!

Si se poate obtine si hotarare judecatoreasca pentru asta!
Sigur ca aveti posibilitatea sa includeti balconul in cartea funciara.
Luati legatura cu un inginer cadastrist sa va faca dosarul. Nu aveti nevoie de serviciul de urbanism al primariei.
Inginerul are obligatia sa faca schita asa cum gaseste el in fapt imobilul respectiv, nu cum este el trecut in acte.
Primaria insa va putea cere demolarea respectivului balcon din lipsa autorizatiei de construire.
Este vorba despre o anexa la un imobil, anexa construita fara autorizatie de constructie. Pe ea nu exista titlu legal. Deci nu se poate intabula in CF.

Ca sa nu spun faptul ca depinde si de terenul aferent blocului ce situatie juridica are, daca e proprietate indiviza, comuna, fortata sau daca e proprietate publica/privata a orasului... #-o
Tu (AVLIL), esti romanca?
Cadastristul face schita conform cu ceea ce gaseste la fata locului.
Asa este legal!

Alte discuții în legătură

Închidere balcon termopan et.2 ioan314 ioan314 Buna ziua, Se da următoarea ipoteză: Bloc construcție 2012, de mici dimensiuni, 2 etaje, balcon ce se dorește a fi închis cu termopan. Locația ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon tip logie lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un proprietar doreste sa inchida un balcon tip logie cu tamplarie termopan. Blocul nu este reabilitat. Unii vecini spun ca nu se poate fiindca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)