avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ?

Buna ziua,

Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 etaje fara a aduce nicio modificare asupra structurii originale a acestuia ?

Daca da, va rog sa-mi comunicati legea si articolul de lege aferent acestui tip de autorizatie.

In speranta unui raspuns cat mai urgent posibil, va rog sa primiti din partea mea cele mai calde salutari si urari de bine.

Iulian DINU
Cel mai recent răspuns: AnittaClaudia , utilizator 14:44, 18 Aprilie 2016
Da, daca ai titlu pe constructie! Sau daca esti intr-un proces de revendicare etc...
Altfel, cadastristul iti poate masura si volumul usii, dar cand vrei sa faci inregistrarea in CF iti trebuie si actul de proprietate... si acolo arata fara balcon!!! :)) Si te-ntreaba aia:"Ce-ai facut, nene, asta nu era aici!!!" Si nu-ti face. :P
Asa ca, desi cadastristul iti poate masura si apartamentul vecinului... nu te-ajuta! Eu credeam ca spunem aici ce-l poate ajuta pe om, nu orice se poate face fara niciun efect. :O

Revin atunci si completez, de fapt o intrebare pentru tine: de ce se face accesiune imobiliara cand n-ai act pe constructie? Nu poti, tot asa, sa chemi cadastristul si gata? :-/ Maine chem un cadastrist si masoara vila de pe strada vecina, apoi ma duc s-o inscriu... gata! M-am facut cu proprietate!!!! #-o

Si la balcon nici nu cred ca se poate face accesiune, parca intrebasem aici al cui e terenul de pe langa bloc, nu? Ca depinde de asta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
In general terenurile din jurul blocului sunt in proprietatea primariei. Te poti adresa primariei pentru a concesiona sau inchiria terenul pe care s-a construit balconul pentru o perioada de pana la 49 de ani. Solicitarea este analizata in Consiliul Local si in caz de aprobare se incheie contractul de concesionare/inchiriere care reprezinta documentul de inregistrarea la cadastru.
Astfel s-au rezolvat altii problema.
Pai da, si cu balconul construit, ce face? Ca de ala era problema...
Ii trebuie proiect si autorizatie de construire. Primaria elibereaza autorizatia, da' nu pe dimensiunile actuale. Si tre' sa-l darame. Si ajungem de unde-am plecat.

Daca terenul din jurul blocului e proprietate comuna a proprietarilor, cine stie, mai e o solutie, ceva... Oricum e greoi si de lunga durata o astfel de intrare in legalitate. Depinde si de bloc, daca e nou poate avea un teren in jur in proprietate comuna pe cote-parti.
si daca toate balcoanele sunt inchise cu termopan...imi mai trebuie autorizatie pentru singurul balcon ramas neinchis ? cred ca nu
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2010
Patrick2k7, utilizator
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea situatie. Vreau sa inchid balconul cu tamplarie pvc si geam termopan intr-un cartier rezidential.Am obtinut certificatul de urbanism de la primarie, dar pentru a obtine autoriaztia de constructie imi trebuie acordul asociatiei de proprietari. Complexul nu are inca constituita o asociatie de proprietari si este administrat in continuare de catre dezvoltator(constructor).Problema este ca dezvoltatorul nu o sa-mi dea acordul pt. inchiderea balconului si voi fi intodeauna la mana lor cat administreaza complexul. Exista vre-o posibilitate legala prin care sa-i oblig sa-mi dea acordul ? Daca inchid fara acordul lor si sunt reclamat pot face ceva din moment ce autorizatia depinde de semnatura lor?

multumesc

Alte discuții în legătură

Închidere balcon termopan et.2 ioan314 ioan314 Buna ziua, Se da următoarea ipoteză: Bloc construcție 2012, de mici dimensiuni, 2 etaje, balcon ce se dorește a fi închis cu termopan. Locația ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon tip logie lucian1956 lucian1956 Buna seara, Un proprietar doreste sa inchida un balcon tip logie cu tamplarie termopan. Blocul nu este reabilitat. Unii vecini spun ca nu se poate fiindca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)