avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Cum pot sa recuperez banii investit; 12 ani am investit numai eu in apartamentul in care am doar din jumatate un sfert dupa decesul mamei .Tata sta in apartament cu mine el are jumatate si inca din cealalta jumatate 1/4 el si fratii mei nu au investit nici un bani in 12 ani eu investind in introducere gaz , cheltuieli de bloc inclusiv partea talalui meu ,si toate cheltuielile in 12 ani . Acum vrem sa vindem apartamentul si eu cer pe linga partea mea si banii investiti in acesti 12 ani am si martori in acest sens cum sa procedez? Pot cere daune daca tatal meu a vindut din bunurile care sint in certificatul de mostenitor si a facut un fals ne declarind certificatul de mostenitor si intabulind apartamentul numai pe el de si certificatul exista din 1995 iar el a intabulat apartamentul in 1998 .
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 13:00, 25 Iulie 2010
nu e o problema ca nu a declarat certificatul la intabulare.. se poate cere o rectificare de carte funciara prin care sa fiti toti mostenitorii trecuti ca si coproprietari, nu numai tatal dvs.. si da, cu un avocat bun va recupreati banii investiti.. din ce localitate sunteti?
cluj
nu este caz penal , fals, uz de fals,fals in acte
Faptul ca ati facut investitii in apartament il puteti proba cu orice mijloc de proba , inclusiv cu martori, dar cuantumul acestor cheltuieli nu pot fi dovedite decat cu inscrisuri. (peste valoarea de 250 lei, art. 1191 C. civ. )
Art. 1191

Dovada actelor juridice al caror obiect are o valoare ce depaseste suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decit sau prin act autentic, sau prin act sub semnatura privata.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aledical aledical cine ma ajuta ? dupa moartea mamei am facut succesiunea pentru un apartament si o masina sintem 3 frati si tatal meu am primit cota parte fiecare conform legii ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 23 ... (vezi toată discuția)
Mostenire vanduta, cumparare proprietati impreuna cu sotia - drepturi robertcy robertcy Am primit mostenire o casa de la parintii mei ... nefiin-d casatorit legal, apoi m-am casatorit legal, dupa citiva ani am vindut casa (care era mostenirea mea) ... (vezi toată discuția)