avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face o Vanzare Cumparare pe un teren care se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face o Vanzare Cumparare pe un teren care se afla sub incidenta legii 247/2005?

Buna ziua
As dori un sfat. Doresc sa cumpar o casa cu teren la tara. Vanzatorii sunt copii proprietarei care este decedata. Titlul de proprietate nu exista inca in toata comuna, nu doar pt acest imobil. In baza legii 247/2005 decedata a depus cand inca era in viata cererea la primarie de a primi Titlul de propretate. Asta inseamna ca improprietarirea e in curs. Intrebarea este: Pot cumpara aceasta proprietate inainte ca lucrurile sa fie gata? Ma apot baza la Antecontractul de vanzare cumparare pe Adeverinta de la primarie in care sunt mentionte toate dtele problemei?
Va multumesc.
Ioana Bacila
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 15:23, 2 Septembrie 2007
Poti incheia un antecontract de vanzare-cumparare cu mostenitorii...cu plata unei arvune... stipuland un termen in care acestia sa obliga sa obtina act apt de intabulare si sa realizeze succesiunea....iar la acea data sa incheiati actul de v-c, in forma autentica, la notar
Insa, Antecontractul nu-ti ofera siguranta maxima...insa prin instanta, ulterior, poti obtine dublul arvunei ...sau ca hotararea judecatoreasca sa tina loc de act apt de intabulare
Incheierea unui antecontract este corecta, dar nu uita sa notifici acest antecontract in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract nerespectat ///// lipsa_id lipsa_id Salutare Am o problema, si intotdeauna cand v-am cerut ajutorul acesta a venit prompt din partea voastra, si va multumesc din nou pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract fara data de expirare si fara un termen de incheiere a contractului. Cpii Cpii Buna ziua In urma cu 5 ani, mama a facut un antecontract de vanzare cu o alta persoana fizica pentru un teren extravilan. Terenul era mostenit de la bunica pe ... (vezi toată discuția)
Plata dublei arvune paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In cazul in care am incheiat un antecontract, iar vanzatorul nu si-a respectat obligatia de a incheia actul notarial (vanzare-cumparare teren), eu ... (vezi toată discuția)