avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident

in urma cu 4 luni si jumatate am facut un accident in urma caruia un prieten care se afla cu mine in masina a murit.am dat o declaratie la politie dupa cateva la 3 zile dupa accident si mi s-a spus ca o sa ma cheme iar in 2-3 luni.de atunci am fost contactat doar de compania de asigurari.in tot aces timp nu s-a facut nici expertiza la masina.ce pot sa fac sa grabesc putin lucrurile,cat timp poate sa treaca pana la finalizarea procesului, si care ar fi sentinta cea mai probabila?mentionez ca nu am consumat alcool sau alte substante, viteza exact nu stiu oricum eram in localitate si aveam mai mult de 50 km/h, erau 2 masini oprite in strada pe ambele parti si nu aveam loc sa trec printre ele, nu mi am dat seama nici de distanta mica dintre ele si am fost neoit sa trag de volan moment in care mi a derapat masina pe nisip si am intrat intr-un autobuz stationat.accidentul s a intamplat la ora 1a.m.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:50, 2 Mai 2011
Ucidere din culpa- art. 178 Cod penal , probabil veti primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, iar pe langa aceasta, familia victimei se va constitui parte civila in proces in vederea obtinerii despagubirilor materiale si daunelor morale.
Adresati-va parchetuului si solicitati comunicarea stadiului in care se gasesc cercetarile .
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2010
ContSters47264, utilizator
va puteti adresa Parchetului pentru a afla in ce stadiu se afla dosarul, insa din practica va pot spune ca dosarul sta la Parchet aproximativ un an sau poate chiar mai mult, dupa care este trimis la judecatorie, unde se pot da mai multe termene in functie de problemele care se vor ivi
Oare e in interesul dvs. sa va grabiti cu finalizarea dosarului?
Probabil pt. linistea dvs. sufleteasca, da!
Cel mai probabil veti primi pe latura penala o pedeapsa cu suspendarea executarii, iar pe latura civila veti fi nevoit sa achitati daune materiale si/sau morale familiei victimei.

avocat Radu Stan
Nu vad de ce ati incerca sa urgentati. Pedeapsa va fi probabil cu suspendare, iar in ceea ce priveste daunele pe care le veti avea de platit mai castigati timp sa strangeti bani. Oricum depinde si de familia victimei.
ei se pare ca nu au pretentii..cel putin doecamdata.firma de asigurari (rca) au luat legatura si cu ei si din ce stiu eu le au dat si o suma de bani...asa prevedea polita de asigurare..asta nu garanteaza ca nu o sa aibe pretentii...mai am o intrebare pe care am omis-o...daca ei se constituie parte civila pot sa influenteze sentinta?
multumesc mult pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc pretentiile victimei accidentate? nutza nutza am accidentat o persoana pe trecerea de pietoni,iar medicul legist i-a dat f multe zile de ingrijiri medicale,intre 130-140 zile,nu ne-am putut impaca,am ajuns ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu ranirea pasagerului alexmb_88ag alexmb_88ag buna ziua. va cer ajutorul deoarece sunt disperat. acum o zi am facut un accident cu masina mea care s-a soldat cu vatamarea corporala a pasagerul din ... (vezi toată discuția)
Ca vinovat al unui accident cum pot chema societatea de asigurari pentru plata daunelor? ana maria06 ana maria06 Buna seara , In luna august am avut accident cu masina in urma caruia sotul meu a fost declarat vinovat (neasigurarea schimbarii benzii de circulatie in ... (vezi toată discuția)