avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... De ce politistul detasat si nu functionarul public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

De ce politistul detasat si nu functionarul public?

In tara s-a primit o radiograma prin care era interzis primarilor sa restructureze politistii detasati.Este legal acest lucru,tinand cont de faptul ca politistii beneficiaza de 2 salarii(unul de la primarie si celalalt de la MAI)in acelasi timp de lucru si ajung undeva la 4000 lei/luna in timp ce functionarii publici au un salar de 500 lei?Unde se face economia,daca ii pastreaza pe ei?
Colegii mei au 2 fluturasi,unul de la primarie pe care au 1400 lei si unul de la MAI pe care au 1200 lei,bani pe care ii primesc pe card,dar cei de la judet au mai mult.Cel putin asa se vehiculeaza.Oricum sa nu-mi spuneti ca nu luati din doua parti ca ati minti.
Iolanda nu se refera la orice politist .... a avut in vedere politistii detasati de catre fostul INEP la primariile de orase si municipii in raza carora s-au infiintat serviciile comunitare locale de evidenta a persoanelor. Iar acestia primesc intradevar bani din 2 surse: pe de o parte salariul primit din primarie dupa grila aplicabila functionarilor publici care au fost numiti ulterior infiintarii serviciului si alte sume (al caror cuantum e confidential si nu il cunosc) pe care ii primesc de la institutia care i-a detasat.
in cazul acesta poate fi adevarat...dar sa nu generalizam la toti politistii
Multumesc frumos,d.na justicemn!
Nu uitati ca pina sa ia fiinta spclep , functionarii de la starea civila arau platiti din bugetele locale , dupa infiintarea servicilor sun platiti la un loc cu evidenta persoanelor ptr ca legea bugetului prevede in mod expres alocarea de fonduri ptr acest serviciu. Iar in ceea ce priveste politistii detasati sunt platiti pe functiile pe care sunt detasatii ( referent, consilier, etc) dar primesc de la MAI norma de hrana si gradul profesional. VEDETI CÃ SUNT PRIMARII IN TARA CARE AU PLATIT FUNCTIONARII PUBLICI SI CU NORMA DE HRANA SI BANI DE ECHIPAMENT şi spor de dispozitiv.
Propun doamna sa ii trimitem acasa si functionarii care primesc aceste drepturi ca doar salariile lor se ridica la nivelul unui politist.
Nu exista politist care sa aiba un salariu de 3-4000 lei cum s-a arata mai sus . Spun aceste lucruri ptr ca, colgii mei sunt politisti si am vazut fluturaşii lor.
Haideţi ca aceste discutii sa nu degenereze in razbunari personale ca dl moderator o sa inchida acest topic. Cu totii suntem colegi, fiecare cu drepturile si obligatiile lui.

Alte discuții în legătură

Se mai prelungeste datasarea? mamasitas mamasitas Stie cineva daca politistilor detasati la SPCLEP din cadrul primariilor li se mai prelungeste detasarea cu 1 aprilie 2011 ?:( (vezi toată discuția)
Politist detasat la spclep gargaritarita gargaritarita Daca sunt politist detasat la SPCLEP si vreau sa ma inscriu la examen ,pentru ocuparea postului de sef serviciu,proaspat infiintat,trebuie sa am diploma de ... (vezi toată discuția)
Restructurare evidenta persoanelor ºi starea civila. giordano giordano #-oStimati colegi, cu og 63 nu se mai intelege nimic, din ultima radiograma depabdep rezulta: ... s-au facut unele precizari referitoare la: ,, dimensionarea ... (vezi toată discuția)