avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

parintii mei au hotarat sa divorteze, eu am 35 de ani. vor sa imparta o casa la tara si un apartament cu 3 camere in bucuresti. va rog sa-mi spuneti daca am si eu dreptul la o parte din averea lor. multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:26, 26 Iulie 2010
Nu aveti dreptul
Partajul se face numai intre parintii dvs, pt ca ei isi impart bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Dvs aveti dreptul doar la decesul acestora, cand ii mosteniti pe fiecare dintre ei.
Din pacate nu. Suntem in prezenta bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei, urmare a divortului inceteaza starea de devalmasie, iar aceste bunuri se impart numai intre cei 2 soti care au contribuit la dobandirea lor.
Pot insa cei 2 fosti soti sa convina si sa dispuna printr-un act de donatie sau de vanzare cumparare in favoarea dumneavoastra asupra unuia din cele 2 imobile.
nu ,dupa decesul lor
deocamdata nu aveti dreptul la averea lor.
in schimb, daca ati contribuit cu ceva la sporirea acestei averi,( ati renovat etc) si aveti dovezi pt asta, puteti interveni in procesul de partaj al dansilor si recupera sumele investite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)
Mama cu 4 copii din 2 casatorii Ema10 Ema10 Buna ziua, Am cateva intrebari legate e o situatie un pic mai complicata. Mama a 4 copii (2 dintr-o casatorie urmata de divort si obtinerea unui apartament ... (vezi toată discuția)
Mostenire in urma unei succesiuni este impartita la partaj? crina90 crina90 Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie cu care ma confrunt. Parintii mei s-au hotarat sa divorteze la o varsta destul de inaintata, ... (vezi toată discuția)