Am inchiriat unei societati comerciale un spatiu in 2005 si i-am facturat cu TVA.Acum societatea respectiva are un control de la administratia financiara , care ii spune ca nu trebuia sa fie cu TVA acele facturi sau daca sunt cu TVA trebuia sa fac o notificare la administratia financiara.Eu nu am facut aceasta notificare atunci.Ce se poate intampla acum in urma acestui control sau ce trebuie sa fac acum?Multumesc
S-a mai pus in discutie problema aceasta pe forum> contabilitate>chirie cu tva?>
Se pare cat trebuie stornata factura ...si incheiata alta...dar mi se pare o procedura dificila...dupa atata timp
Chiar sunt curioasa care ar fi rezolvarea....pt ca personal nu am auzit de asa ceva.....nici contabila mea nu mi-a zis...sau poate ca nici ea nu cunoaste chiar totul.....
În anii 2005, 2006 şi pe primele 90 zile din anul 2007 s-a considerat aprobare tacită, adică nu trebuia să anunţe fiscul şi nici nu trebuia să storneze factura. În anul 2007, în termen de 90 zile de la începutul anulu i- cei care facturează chirie au obligaţia de a anunţa fiscul despre faptul că serviciile sunt facturate cu TVA, în caz contrar pentru facturile emise dupa termenul de 90 zile fiscul nu este obligat să accete la deducerea TVA aferentă facturilor primite.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Chirie cu tva?
avas
Buna ziua,
Am inchiriat unei societati comerciale un spatiu in 2005 si i-am facturat cu TVA.Acum societatea respectiva are un control de la administratia ... (vezi toată discuția)