avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat mostenitor

Bunica mea s-a nascut in anul 1921 cu numele Zuczkan Stefania.
In anul 1941 s-a casatorit avand numele Alexandrescu Stefania. Din aceasta casatorie a rezultat unicul ei fiu Alexandrescu Florin.
Dupa cativa ani a divortat de Alexandrescu si a primit numele de fata - Zuczkan.
Dupa alti cativa ani s-a recasatorit cu Popa, a divortat, primind din nou numele de domnisoara.
In 1973 s-a recasatorit cu Iurea de care a divortat in 2002, primind din nou numele de Zuczkan.
A murit anul acesta cu numele de Zuczkan si tatal meu nu poate sa dovedeasca faptul ca este unicul ei fiu deoarece nu mai are nici un act (de casatorie si divort) de la prima casatorie.
Ce putem face?
Avem nevoie de certificarea gradului de rudenie pentru a putea ridica pensia (bunica nu mai avea alte bunuri, ea a locuit si a fost ingrijita de noi in ultimii 7 ani).
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:11, 26 Iulie 2010
Luati aceste acte de la serviciu de stare civila de la locul nasteriii tataluii dvs, insa va trebuie si hotararea de divort a buniciii de Alexandrescu, hotarare pe care o gasiti la arhivele statului.
Pe marginea actului de nastere al bunicii ar trebui sa apara mentiuni cu privire la toate aceste modificari de nume. (casatorii, divorturi)
S-ar putea solicita de catre notar un extras dupa actul de nastere.
Actul de nastere se gaseste in registrul de stare civila si nu e totuna cu certificatul de nastere pe care il avem prin ... buzunare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate /validitate - act de identitate (buletin) Anona Anona Buna seara dragi forumisti, Am si o dilema si poate ma ajutati dvs. Exercitiu de perspicacitate – avocati /juristi /Se pricepe careva sa ma ajute cu un ... (vezi toată discuția)
Unde pot cauta sentinta de divort a tatalui ? tata este decedat. ... marirebe marirebe Unde pot cauta sentinta de divort a tatalui ? Tata este decedat. Din nefericire nu stiu exact anul in care a divortat si nici alte date despre divort. marja ... (vezi toată discuția)
Mostenire, gasire succesibili TEVELEIMIHAIL TEVELEIMIHAIL Buna ziua Fratele meu a murit pe 25 oct 2013. Suntem frati uterini. La nasterea fratelui meu care este mai mare cu 10 ani decat mine, mama noastra era ... (vezi toată discuția)