avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

prescriere datorie

Acum 6 ani am luat cu imprumut de la o cunostinta suma de 500euro si am facut un act la notariat din care reiese ca tre sa restitui suma in 1an .Daca eu nu am restituit suma se mai poate face ceva de catre pers. sa ma oblige sa-i restitui banii?Intreb asta nu ca as fi rau platnic ci doar ca sa-mi dau seama de niste chestii:respectiva cunostinta la rindul ei a facut niste afaceri cu mine din care eu am avut de pierdut mult mai mult(am acte)dar asta e o alta discutie.Multumesc
Cel mai recent răspuns: tib71stef2008 , utilizator 01:23, 27 Iulie 2010
nu vei mai putea fi obligat la restituirea sumei deoarece creanta pe care o datorai este prescrisa. Orice creanta se prescrie in termenul general de 3 ani de la scadenta mai putin cele fiscale unde termenul este de 5 ani.
cu conditia ca nu cumva sa fi facut plati partiale intre timp deoarece termenul de prescriptie se intrerupe iar de la data platii incepe sa curga un nou termen
tib71stef2008 a scris:

Acum 6 ani am luat cu imprumut de la o cunostinta suma de 500euro si am facut un act la notariat din care reiese ca tre sa restitui suma in 1an .Daca eu nu am restituit suma se mai poate face ceva de catre pers. sa ma oblige sa-i restitui banii?Intreb asta nu ca as fi rau platnic ci doar ca sa-mi dau seama de niste chestii:respectiva cunostinta la rindul ei a facut niste afaceri cu mine din care eu am avut de pierdut mult mai mult(am acte)dar asta e o alta discutie.Multumesc

Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de zile ...:)
Multumesc frumos pt. raspuns..M-am linistit.
Multumesc.Nu am facut nici o plata si nici nu exista dovezi consemnate sau martori in acest sens;in concluzie am recuperat o parte din din prejudiciul pe care mi l-a facut cunostiinta mea dintr-o afacere mai veche cu acesta.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie la banca sorin85 sorin85 buna ziua, imi puteti spune va rog in cat timp se prescrie datoria la banca? (vezi toată discuția)
Contract de imprumut rebecagroza rebecagroza Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta In anul 1999,am incheiat la notar un contract de imprumut pt suma x,lasand gaj un teren,fara a ... (vezi toată discuția)
Notificare executare silita dututironeac dututironeac nu am achitat o factura la sc. telefonie mobila in urma cu 12 ani.debitul era de 161` roni,sau adaugat penalizari 550 roni, sunt notificat pentru executare ... (vezi toată discuția)