avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

penalitati de intarziere

Buna ziua.

Va rog o lamurire cu urmatoarea problema:
in speta este o somatie de plata, intre timp factura restanta a fost achitata de catre debitor ( noi)...dar nu ne intelegm nici cum cu reclamantul ca sa renunta la judecata( din cazua penalitatilor...care depasesc cu mult mai mult factura restanta.

ce motive de aparare se poate invoca asupra acestui aspect in fata judecatorului, ca sa respinga pretentiile reclamantului cu privire la penlaitatile de intarziere.
Cel mai recent răspuns: melcsy , utilizator 10:26, 26 Iulie 2010
Depinde, unde sunt stipulate penalitatile din contract, factura, alt inscris .
Mai puteti contesta modul de calcul, invocarea solutiontrii acestui aspect pe procedura contencioasa si nu in procedura speciala a somatiei de plata etc.
in contract este stipulat si scrie exact asa
partea care nu isi indeplineste obligatiile contractuale in termenele aratate este datoare de catre celalalte parte o penlitate cuantificata de 0.5 % din valoarea obligatiei pentru fiecare zi de intarziere
plata se va efectua de max 10 zile de la emiterea facturii

la prima factura aveam 322 zile, iar al doilea 236 zile
va rog din suflet sa-mi dati niste motive de intampinare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea penalitatilor de intarziere melcsy melcsy Chari daca este prevazut in contract o penalitate de 0.5 % din valoarea obligatiei pentru fiecare zi de intarzire......nu este stipulat undeva in lege ca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata damaru28 damaru28 am calitatea de parat pe procedura somatie de plata cf.ord 5/2001.La intampinarea depusa in apararea mea am argumentat faptul ca din sirul de facturi enumerate ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata og 5/2001 - adminisbilitate creanta marilyn31 marilyn31 Poate sa ma lamureasca si pe mine cineva daca pe OG 5/2001, in baza unui contract de prestari servicii neachitat de un debitor persoana fizica, se admit si ... (vezi toată discuția)