am calitatea de parat pe procedura somatie de plata cf.ord 5/2001.La intampinarea depusa in apararea mea am argumentat faptul ca din sirul de facturi enumerate de reclamant una din ele a fost trecuta de doua ori cu acelasi numar si aceeasi data dar cu sume diferite , iar factura lunii aprilie considerata restanta a fost achitata de mine cu chitanta pe care scrie explicit ca suma este aferenta lunii aprilie.Perioada revendicata ca fiind restanta este ian-mai a.c.In plus daca adun sumele facturilor enumerate in somatie nu dau aceeasi suma cu cea ceruta de reclamant.Sunt aceste argumente suficiente ca pe procedura somatiei de plata sa nu fie indeplinite conditiile cerute de lege,adica suma sa nu fie certa,lichida si exigibila ? Intreb asta pentru ca au fost calculate penalitati de 0.5%zi de intarziere,ori daca am dovada platii inclusiv luna aprilie emisa prin chitanta de imputernicitul reclamantului,perioada anterioara (ian-martie) si mai apoi aprilie mai pot fi penalizate?Ce primeaza in fata instantei de judecata: somatia de plata la modul cum am aratat ca a fost redactata sau anexele insotitoare de genul fise contabile de operare a contului debitor ?,la care de ex.factura lunii aprilie considerata restanta are o alta valoare decat cea stipulata in somatie (unde este dublata cu sume diferite dar cu aceeasi data)? Cum ar trebui sa judece instanta acest caz?
Instanta se va pronunta in functie de toate inscrisurile depuse la dosarul cauzei, ca atare, in principiu va admite doar in parte somatia de plata, pentru acele sume ce se vor dovedi a fi certe, lichide si exigibile.
Multumesc de raspuns ! daca este admisa in parte,dar sumele raman incerte avand in vedere modul de operare in fisa contabila a chitantei lunii aprilie si tinand cont de caracterul expeditiv si nu pe fond al somatiei de plata,cererea in anulare ma poate ajuta in clarificarea debitului si ce este aceasta? Doresc sa clarific in totalitate acest demers al reclamantului pe care il consider rau intentionat