avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitor cu contract de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitor cu contract de uzufruct

Buna tuturor ,am si eu o intrebare?
in urma cu cu multi ani tata a facut un act la notar prin care lasa casa la doi frati ,insa cei doi trebuie sa-i ingrijeasca si sa le asigure cele necesare ,tatal a decedat in urma cu patru ani si a ramas in viata doar mama ,ea este batrana si neputincioasa si este abandonata pe periode de o saptamana doua ,aceasta trebuind sa faca fata lucrurilor gospodaresti ,chiar daca sanatatea nu-i permite.ce putem face noi ceilalti frati?sau legea?ca acestea sa nu se mai intample?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nena1 , utilizator 15:00, 26 Iulie 2010
Daca si mama dvs este trecuta in acel contract, ca fiind coproprietara a casei impreuna cu sotul ei (decedat), atunci poate cere rezilierea contractului pentru neexecutarea clauzelor contractuale.
Buna ,am uitat sa specific caci mama ie mostenitoarea impreuna cu cei doi frati .
care ar fi demersurile?
multumesc mult
Deci in afara celor 2 frati, debitori ai obligatiei de intretinere stipulata in contract, mai sunt inca 2 descendenti?
Solutia ar fi ca mama , sa ceara rezilierea contractului de intretinere, deoarece acea obligatie ar trebui sa fie una indivizibila, in sensul ca nu era suficient ca fratii care au primit casa sa acorde ingrijire doar defunctului , ci si mamei.de vreme ce fata de aceasta nu este indeplinita obligatia, ea poate cere rezilierea contractului, uramnd ca, in situatia in care acest lucru va fi posibil, sa se dezbata succesiune, impreuna, de toti succesibilii-copiii impreuna cu mama.
Buna multumesc mult pentru raspunsul dat de dumneavoastra
o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare contract de intretinere boscom boscom fiul tatalui poate ataca contractul de intretinere facut pe numele unor nepoti din partea sotiei?(sotia a decedat acum 3 ani)se poate cere reductiunea ... (vezi toată discuția)
Obligație fiu fata de parinte Lascu Adriana Lascu Adriana Bună ziua, În cazul în care fiul este pensionat pe caz de boala în urma unui accident de munca și tatăl acum este bolnav psihic și nici nu se mai poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc in constanta si lângă casa mea locuiesc ... Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua! Locuiesc in Constanta si lângă casa mea locuiesc doi bătrâni împreuna cu una din fiice, dar din partea tatălui. Fiica lor nu prea îi ... (vezi toată discuția)