avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru ce as putea fi acuzat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru ce as putea fi acuzat?

Buna ziua
Am sa va spun povestea mea de acum o saptamana, si as dori va rog si cateva sfaturi.
Ma aflam in vizita la un coleg care urma sa plece in acea noapte din tara.
In jurul orei doua am. L-am condos pe colegul nostru la autocar, iar la intoarcere(eram pe jos fiinca eram foarte aproape de autogara) am fost opriti de o patrula de politie
La cativa pasi de a intra in curtea unde locuia colegul meu,care ne-a cerut sa ne legitimam.
Eu am scos buletinul din borseta si I-am cerut politistului sa se legitimeze si el, a trebuit sa insist de vreo doua ori ca sa scoata legitimatia, a deschis-a foarte rapid si a si inchis-o la loc, abia am putut sa vad agent x, fara a vedea de la ce sectie este.
Deoarece eram foarte aproape de autogara, colegul meu nu si-a luat actele la el, dar I-a spus agentului ca merge in casa sa aduca buletinul. In acest timp agentul scria de zor pe un carnet datele din buletinul meu.
Am fost intrebati ce cautam pe strada la ora aia si de unde venim, moment in care eu m-am enervat si I-am raspuns agentului ca suntem doi indragostiti, lucru ce l-a enervat foarte tare.
In acel moment,intamplator, si-a facut aparitia si o masina de politie cu doi agenti,unul dintre ei a coborat ,fara sapca cu camasa in dezordine si cu centura atarnandu-I ca unui cawboy.
Colegul meu a fost intrebat cum se numeste si a replicat ca poate da orice nume, asa ca va rog sa fiu lasat sa merg sa aduc buletinul.
A plecat, iar cei trei agenti s-au postat in fata mea ptr a nu ma lasa sa plec si eu.
Agentul cawboy a ridicat tonul la mine si vorbindu-mi la fara nici un respect, la pertu,mi-a strigat sa-I spun cine este individul, lucru pe care l-a repetat de vreo trei ori.In acel moment m-am speriat ptr ca agentul incepuse sa devina foarte agitat, I-am replicat ca nu stiu cine este si I-am spus sa fiu lasat sa plec; nu s-a in tamplat acest lucru si I-am cerut sa-mi spuna daca sunt retinut, si daca sunt sa-mi puna catusele. In acel moment am fost lasat sa plec, am intrat in curtea colegului meu ,care era in spatele portii si a vazut toata sceneta .
In spatele meu si agentul dupa ce am intrat in curte a avut tendinta clara de a intra si el,dar colegul meu a inchis poarta. In acel moment chiar m-am temut ptr siguranta noastra deoarece lucrurile se precipitasera destul de rau.
Am sunat la 112 si am spus operatoarei ca o patrula de politie doreste sa intre peste noi in curte,in acest timp noi impingeam un tomberon de gunoi in poarta si am vazut cum politistul a dus mana la brau si a scos ceva, I-am spus operatoarei ,panicat ca a scos pistolul, si I-am dat numarul masinii cu care venisera ceilalti politisti si in acel moment s-a interrupt convorbirea telefonica cu operatoarea si am observat ca politistul de fapt a scos o lanterna ptr a se uita ce facem noi in curte(impingeam tomberonul).
Imediat s-au dus la masina au fost sunati la telefoane, au vb la statie, nu am auzit ce anume si cu cine, iar dupa alte cateva minute a venit la poarta agentul care ne-a legitimat(de fapt doar pe mine) solicitandu-mi prin gard sa semnez procesul verbal!
Stupoare! Ce process verbal? Ptr ce anume nu mi-a spus, n-a vrut sa-l citeasca ci doar sa semnez , lucru pe care nu l-am facut spunandu-I ca nu semnez nimic fara sa citesc.
A plecat si asta a fost tot.
Vreau sa mentionez ca sunt un om matur , am 40 ani, am o familie, nu am antecedente penale, nu am avut niciodata conflicte cu politia . Foarte rar cate o amenda de circulatie.
Sunt tare nelinistit cu privire la acesta intamplare, si nu stiu de ce as putea fi acuzat si amendat.
Imi cer scuze ptr povestea mea asa de lunga, dar am simtit catrebuie s-o spun mai amanuntit tocmai ptr a se intelege exact ce s-a intamplat .

Va rog sa ma lamuriti si sa-mi spuneti ce as putea pati ptr ceea ce s-a intamplat, ptr ca vad ca un process verbal a fost intocmit.

Va multumesc

Cu deosebita stiam si respect,
Bogdan Savescu

Cel mai recent răspuns: KOLEUSS , utilizator 11:52, 11 Septembrie 2007
Deocamdata nu am primit nici un proces verbsl acasa dupa aproape doua saptamani.
care este perioada maxima de timp in care trebuie sa-l primesc? iar dupa aceasta perioada ce se intampla cu procesul verbal?
Multumesc
Parerea mea ca din momentul in care ai subestimat organele de politie ti-ai asumat si riscul consecintelor.
,, Trebuie sa respectam ca sa fim respectati "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dan_bcdro dan_bcdro lucrez ca agent interventie la o firma de paza si am fost solicitati prin dispecerat ca eu si colegul cu care eram de serviciu sa mergem intr-un casino unde sa ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? hliviu hliviu Buna ziua. Am primit o amenda si vreau sa o contest, insa nu stiu cum... . As fi recunoscator daca mi-ar da cineva un model sau ceva care sa ma ajute in ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea organelor de politie rutiera Ofefei Ofefei In timp ce ma aflam in spatele masini mele, int-o curte din orasul Bragadiru, pe poarta a intrat o masina de politie care a oprit in fata mea si a colegului ... (vezi toată discuția)