nicolae242 a scris:
buna ziua,
ma numesc manea nicolae si as vrea sa stiu daca se poate dupa ce norme sau legi(temei legal) se iau deciizile in cabinetele de expertiza medicala a capacitatii de munca, lista cu bolile care sunt invalidante si dau dreptul la pensionare,(eventual numarul lor pentru a putea fi studiate"doar sunt de interes public nu?");
as mai vrea sa stiu deasemeni dupa ce regulamente , liste de boli sau altceva se ia decizia de a putea lucra intr-o meserie sau nu in cadrul cabinetelor de medicina muncii si unde le pot gasi sa le studiez?(lista bolilor care sunt incompatibile cu munca?);
ma intereseaza aceste lucruri pentru ca sunt pensionar si in curind datorita"mecanismului guvernului" sa m-i se ia acest drept si vreau sa stiu care este temeiul legal pe care se poate face acest lucru(sunt pensionar pe caz de boala);
va multumesc anticipat pentru raspunsurile pe care sper sa le primesc , si imi cer scuze daca am deranjat cu intrebarile mele
Nu se poate pune problema ca deranjati cu intrebarile dvs. :) Ca moderator insa, va rog sa postati intrebarile dvs. in continuarea acestui topic, folosind butonul "raspunde". Va multumesc!
Intrebati in mesajul de mai sus despre anexa HG nr. 400/2001, anexa pe care imi pare rau, dar nu o am. Acolo gasiti criteriile si normele de diagnostic clinic, diagnostic functional si de evaluare a capacitatii de munca pe baza carora se face incadrarea in gradele I, II si III de invaliditate.
Eu nu cred, avand in vedere afectiunea dvs., ca veti fi depensionat. Discutam totusi, despre cancer, caz in care oricine poate beneficia de pensie de invaliditate indiferent de varsta si de stagiul de cotizare. Chiar nu cred ca medicii si-au pierdut mintile, indiferent de situatia de astazi din Romania.
Sa presupunem, desi nu cred, ca cei de la comisia teritoriala de expertiza medicala constata ca v-ati fi recuperat capacitatea de munca si emit o decizie in acest sens. Decizia emisa de comisia de expertiza poate fi contestata, in termen de 30 de zile de la comunicare, la casa teritoriala de pensii. Decizia emisa de casa teritoriala de pensii in solutionarea acestei contestatii poate fi atacata la tribunal, potrivit art. 56 din Legea nr. 19/2000. Aceasta este procedura.
Accesati si link-ul de mai jos, pastrez discutia in prima pagina pentru ca mi se pare importanta si de actualitate.
www.avocatnet.ro/content/for...