avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Certificat handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Certificat handicap

Buna seara, ma numesc Nicolae , am certificat de handicap grad accentuat nerevizuibil pentru Limfom, si pana astazi aveam si pensie de invaliditate gr 3 pentru aceeasi boala. De aproape 2 luni ma duc la institutul national de expertiza medicala sa mi verifice dosarul si astazi sa luat decizia ca am deficienta usoara si mi sa suspendat pensia, pe motiv ca sunt in remisie din de 7 ani. Intrebarea mea este mai am dreptul la certificatul de handicap sau trebuie sa ma duc la comisia de handicap sa anunt ca institutul mi a suspendat pensia si m au trecut la invaliditate usoara, pentru a mi suspenda si ei certificatul de handicap? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:44, 10 Noiembrie 2017
Handicapul este una și Invaliditatea este alta.
Sunt comisii separate cu atribuții și criterii diferite.
Vă puteți angaja dacă comisia a stabilit ca nu mai sunteți invalid, fără să pierdeți drepturile prevăzute persoanelor cu dizabilități.
Mai mult, salariații cu handicap grav sau accentuat care lucrează, sunt scutiți de impozitul de 16% pe salariu.
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea pensiei de invaliditate nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si sufar de limfom malign non hodgkin cu celula mare b, motiv pentru care sunt pensionat pe caz de boala gr 2, si as ... (vezi toată discuția)
Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Flutur1977 Flutur1977 Buna ziua,am o nelamurire la care sper sa ma luminati,ajutati va rog!sant pensionat pe caz de boala cu gradul 2 nerevizuibil din anul 2014,doctorita de la ... (vezi toată discuția)
Iesirea definitiva la pensie in caz de handicap manuelaram manuelaram Bună ziua, Am pensie de invaliditate gr, II, si 30 ani si 6 luni de munca, cotizati. Sunt născută in august 1967. De 3 ani am certificat de handicap ... (vezi toată discuția)